IZ UGLA TINEJDŽERA: Roditelji koji nemaju smatrfon nisu dovoljno "kul"

Moderne tehnologije i nedovoljno poznavanje istih od strane roditelja uticalo je na to da tinejdžeri svoje mame i tate smatraju za nedovoljno "kul" i ljude koji su zaostali u vremenu

  • 5

Nevešto rukovanje ajfonom i nezainteresovanost za Fejsbuk, samo su neke od stvari zbog kojih roditelji imaju osećaj da "ih je vreme pregazilo" i da ih se njihovi tinejdžeri stide.

Rezultati nedavnog britanskog istraživanja pokazuju da četiri od deset roditelja misle da su izgubili dodir sa mlađom generacijom jer ne prate nove trendove u muzici i tehnologiji.

Svaki četvrti čak veruje da ga njegova deca smatraju "prevaziđenim".

Ono što roditelje čini staromodnim u očima dece je i njihov način odevanja, posedovanje "razumnog" automobila ili telefona.

I dok neki roditelji čitaju o stvarima kao što su rep muzika, rijaliti zvezde i društvene mreže, u pokušaju da zadrže korak sa svojom decom i njihovim prijateljima, većina je prihvatila neizbežnu činjenicu da će ih deca ionako, a naročito u tinejdžerskom uzrastu, smatrati staromodnim.

Ostaje im nada da će im sinovi i ćerke uskoro sazreti i prerasti taj stadijum, te ponovo naći zajednički jezik.

Uostalom, 85 odsto njih priznalo je da su i sami kao tinejdžeri gledali u roditelje kao u "dosadne matorce".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA