FASHION WEEK: Filmska kolekcija Lade Dragović (FOTO)

Dzajnerka Lada Dragović predstavila je novu kolekciju "The Piano" u okviru 34. Beogradske nedelje mode. U pitanju su ili ručno tkani komadi ili odeća od prirodnih materijala, suptilnih boja i neobičnih krojeva

  • 0

Mlada dizajnerka Lada Dragović predstavila je novu kolekciju "The Piano" u okviru 34. Beogradske nedelje mode, koja je inspirisana istoimenim filmom.

Radnja filma se dešava 1850. godine, a upravo je taj viktorijanski period bio polazna ideja za kolekciju Lade Dragović. Iz filma je uzeta forma suknje koja je transponovana u sadašnjicu i prilagođena modernoj devojci. Iako ima manje slojeva nego ona iz 19. veka, i ova suknja je dovoljno slojevita i šik da svaku devojku pretvori u pravu damu. Svi modeli su izrađeni od prirodnih materijala - svile, velura, pliša, pamuka, muslina i viskoze

Neki komadi u kolekciji su ručno tkani, s obzirom da je to bio jedini način da se dočara atmosfera iz filma. Akcenat u kolekciji je na neobičnim krojevima, pa su zato boje suptilne i nenametljive – bela, crna, puder roze, bež i ljubičasta.

Želja kreatorke je bila da emociju ljubavi i posvećenosti iz filma prenese na svoje modele, i da svaka devojka koja u njima šeta doživljava ta ista osećanja. Osim suknji dužine ispod kolena, koje preovladavaju u kolekciji, tu su i košulje, jakne, pantalone i haljine. Svi modeli zajedno stvaraju jednu romantičnu priču koja vuče korene iz prošlog stoleća.

Lada Dragović diplomirala je modni dizajn na fakultetu Mod'Art International 2010. godine, nakon čega su usledile kolekcije "Cuckoo's nest", "Haze", "Meet my granny", "Šesta stanica Vizantije", "Robes à la française" i "Pink apple".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA