Zatvaranje Nedelje mode u duhu Francuske (FOTO)

Tridesetčetvrti Perwoll Fashion Week zatvoren je revijama Dragane Ognjenović i gosta iz Francuske, brenda MariaLux Atelier

  • 1

Poslednje veče 34. Perwoll Fashion Week-a bilo je u znaku gosta domaćina – Francuske, pa je tim povodom u Francuskom institutu održana modna konferencija na kojoj su predavanja na temu modne industrije i modnog biznisa držali Rafael Himenez, vlasnik i osnivač konsalting agencije "Plan 8, Lillian Driessen", modni dizajner francuskog ateljea Maria Luks i Zoran Bosanac, modni konsultant i art direktor kompanije "Cerrutti".

Sala Francuskog instituta bila je prepuna studenata, modnih novinara i ljubitelja mode, koji su bili u prilici da čuju iz prve ruke neke zanimljive priče iz modne industrije, kako funkcioniše modni biznis u Parizu i koliko dizajner mora da bude i biznismen.

Čuvena beogradska dizajnerka Dragana Ognjenović tradicionalno se predstavila publici Beogradske nedelje mode svojom novom kolekcijom za jesen/zimu 2013/14. za liniju "Dragana Ognjenović Beograd". Dragana Ognjenović Beograd je godinama među domaćim modnim krugovima sinonim za jednostavnost u odevanju, čist i sofosticiran dizajn, što su svakako elementi koji najviše karakterišu Draganin rad. Dragana Ognjenović se od početka svoje karijere drži svojih principa u dizajnu, potencirajući na jednostavnosti, ali i udobnosti, koristeći najfinije materijale. To je svakao pokazala i najnovijom revijom.

Posle Draganine revije, gošća iz Francuske Lilijen Drijesan obratila se prisutnima u Francuskoj ambasadi i zamolila ih da reviju brenda MariaLux Atelier, čiji je ona kreator, isprate stojeći, tako da se nasred piste stvorio bend, sačinjen od devojaka, što profesionalnih muzičarki, kao što je Ana Ćurčin i Andrijane Belović, što od manekenki, koji je izveo poznatu francusku šansonu ''La Chanson des Vieux Amants'', dok su kroz publiku i oko benda hodale manekenke noseći modele brenda MariaLux Atelier.

Ambasada Francuske bila je divan domaćin, a pored Njegove ekselencije ambasadora Francuske Fransoa Gzavije Denio, među prisutnima na revijama bili su i ambasador Italije, ambasadorka Indije, kao i brojne ličnosti iz kulturnog i javnog života poput glumice Branke Pujić, zatim Duške Jovanić, Marine Kosanović, Olivere Kovačević, Goge Grubješić, Marije Tarlać, Tamare Paunović, Slavimira Stojanovića, vajarke Ane Đorđević.

(Promo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA