Sara i Nevena u kreacijama Marije Šabić (FOTO)

Mlade pevačice Sara Jovanović i Nevena Božović učestvovale su na reviji poznate dizajnerke Marije Šabić 2. novembra na zatvaranju prvog Serbia Fashion Weeka u Novom Sadu

  • 1

Takmičarke "Prvog glasa Srbije" Sara Jovanović i Nevena Božović, koje su zajedno sa pobednicom ovog šoua Mirnom Radulović predstavljale Srbiju na Evroviziji, ovaj put su pokazale zavidno umeće hodanja na pisti. Devojke su blistale u elegantnim toaletama kreatorke Marije Šabić a njihovo pojavljivanje izazvalo je aplauz u Titovim salonima na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Reviju je zatvorila nova mis Srbije Milica Vukliš, koja se nedavno vratila iz Pariza sa predsednicom Miss Yu kompanije Vesnom da Vinčom, a francuski dizajner visoke mode Emerik Fransoa imao je samo reči hvale za kreacije koje je video te večeri.

- Saradnja s devojkama iz "Prvog glasa Srbije" počela je još tokom trajanja tog takmičenja, kada sam kreirala za njih scenske kostime i haljine, što je za mene bilo veliko zadovoljstvo jer su u pitanju pametne i lepe devojke. Mislim da su Sara i Nevena na sjajan način iznele nove modele haljina na reviji, koje su veoma elegantne i čine svaku ženu posebnom, a u narednom periodu očekuje nas još nekoliko zajedničkih projakata. Inače, prezadovoljna sam učešćem na prvom Serbia Fashion Weeku u Novom Sadu, jer je sve bilo fantastično organizovano zahvaljujući Svetlani Horvat, a drago mi je što sam upoznala i uspešnog francuskog kreatora Emerika Fransoa - ističe Marija Šabić.

Inače, Serbia Fashion Week je prvi zvanični internacionalni festival umetnosti, mode i dizajna, sa ciljem da doprinese razvoju kulture i privrede u našoj zemlji, ali i da poveže domaću modnu scenu i industriju sa tržištima u Evropi i svetu. Predsednica Nacionalne komore za modu Srbije Svetlana Horvat je sa predsednicima Nacionalnih komora za modu iz osam država Evrope potpisala Protokol o saradnji o besplatnoj razmeni dizajnera.

Srpska nedelja mode bila je podeljena na dve tematske celine - Visoka moda i Urbana moda, a otvorio ju je poznati francuski dizajner visoke mode Emerik Fransoa revijom u Skupštini Vojvodine 31. oktobra. Svojevrsni mentor prvog Serbia Fashion Weeka bio je Marselius L. Džons, vlasnik Fashion Insider TV i direktor jedne od najznačajnih kompanija za modnu kritiku iz Pariza.

Tokom tri dana trajanja festivala, svoje radove izložbenom postavkom predstavili su i eminetni modni fotografi, a svoje kolekcije u Titovim salonima na Petrovaradinskoj tvrđavi prikazali su dizajneri iz Srbije, Francuske, Holandije, Mađarske, Bugarske, Malte, Portugalije, Bosne i Hercegovine i Poljske.

(Promo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA