Kako do savršene "brazilke"?

Depilacija predstavlja redovni ženski ritual za postizanje lepšeg izgleda. Međutim, malo se zna o uklanjanju najintimnijih dlačica, takozvanoj brazliskoj depilaciji

  • 4

Brazilska depilacija je sve popularnija među ženama, ali malo koja dama zna sve pojedinosti o njoj. S obzirom na to da je venerin breg vrlo osetljivo područje, morate se naoružati svim potrebnim informacijama kako ne bi došlo do nekih nemilih događaja poput upala ili iritacija.

Krenete li kod kozmetičarke na brazilsku, ne baš tako prijatnu, seansu, ovih nekoliko pojedinosti morate da znate.

Možete li se depilirati voskom dok imate menstruaciju?

Da, depilacija voskom može da se radi i za vreme menstruacije, mada se brazilska depilacija ne preporučuje. Međutim, ako vam je koža posebno osetljiva za vreme menstrualnog ciklusa, stručnjaci predlažu izbegavanje čupanja dlačica tokom tih dana.

Postoje li "najbolji dani u mesecu" za depilaciju?

Prema rečima stručnjaka, najbolji dan za depilaciju voskom svakako bi bio najplodniji dan vašeg menstrualnog ciklusa, jer je tada tolerancija na bol najveća.

Je li sigurno svakodnevno brijanje?

Prema stručnjacima, depilacija voskom sigurniji je izbor, jer se na taj način uklanjaju dlake iz korena, što automatski oslabljuje folikul dlake, tako da ona sporije raste, a nakon godina depiliracije malje postaju ređe.

Ipak, ako vam je brijanje draže, vodite računa o tome da se brijete u smeru rasta dlačica, uvek koristite kremu ili gel za depilaciju da biste zaštitili kožu od iritacija i urastanja dlaka i ,naravno, koristite oštre žilete. Tupi brijači izazivaju ogrebotine, a ujednačeno brijanje čine gotovo nemogućim.

Treba li "tamo dole" uraditi piling pre ili posle depilacije?

Ako dlačice uklanjate voskom, piling kože bi trebalo uraditi do 48 sati pre uklanjanja dlačica. Odmah nakon uklanjanja malja voskom, kožu bi trebalo namazati bogatom hidratantnom kremom i taj proces ponavljati sledeća tri dana.

Piling je najefikasniji neposredno pre brijanja, ali može da se uradi i kasnije. Uostalom, i samo brijanje predstavlja svojevrstan piling kojim se uklanjaju mrtve ćelije kože.

Kako da izbegnete urastanje dlačica i šta uraditi kada se to dogodi?

Da bi se izbeglo urastanje dlačica, trebalo bi redovno da radite piling, a ako vam je dlačica već urasla, na upaljeno mesto nanesite proizvod koji koristite u borbi protiv akni, obavezno onaj koji sadrži benzil peroksid ili salicilnu kiselinu.

Upaljeno područje mažite nekoliko puta na dan. Losioni za tamnjenje kože, alkalna kozmetika, te proizvodi za posle depilacije mogu na koži da ostave sloj koji podstiče urastanje dlačica, stoga je svakako preporučljivo te proizvode izbegavati 48 sati nakon depilacije.

Nakon koliko vremena je potrebno ponoviti depilaciju?

Za efikasnu depilaciju voskom, dlačice bi trebalo da budu duge oko pola centimetra, ali nikako duže od centimetra. Elastičnim voskom se mogu ukloniti i kraće dlačice. Ipak, što su dlačice duže, to je depilacija efikasnija.

Kako sprečiti iritaciju i svrab nakon depilacije?

Dva odlična načina za otklanjanje iritacije nakon depilacije voskom je korišćenje kreme sa jedan posto hidrokortizona i gela od aloje vere. Proizvodi na bazi aloje vere ili lavande smiriće kožu, te će doprineti i svojim antibakterijskim svojstvima.

Koji su znakovi da je depilacija "tamo dole" krenula krivim putem?

Nekoliko je pokazatelja. Ako je koža spaljena od prevrućeg ili pretvrdog voska, sa sledećom depilacijom sačekajte sve dok se koža potpuno se oporavi. Naravno, u taj salon više ne idite.

Takođe, jarkocrvena koža svakako je upozoravajući znak. Stručnjaci i u tom slučaju predlažu da povređeno područje svakako mažete antibiotskom mašću koja će pomoći koži da zaceli.

Što se tiče uraslih dlačica, svakako bi trebalo da odete kod dermatologa koji će vam ih stručno izvaditi, inače bi mogle da vam naprave ozbiljan problem.

Kako da postignete što bolje rezultate tokom depilacije?

Toplota podstiče rast dlačica, tako da leti dlake rastu brže nego zimi. Zato, pripazite na pregrevanje "tamo dole". Izbegavajte usku odeću, solarijum, preterano izlaganje suncu, odlaske u saunu, naporno vežbanje i vruće kupke najmanje 24 sata pre depilacije voskom.

(Telegraf.rs/Tportal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    12. novembar 2013 | 23:07

    Ne volim brazilsku...ali je uradim nekad za promenu:-))) ipak mi je najbolja ,,crtica,,:-))))))

  • V

    13. novembar 2013 | 22:20

    Ivana svuda te ima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA