Kako da se rešite smrdljivih nogu

Hladno vreme i obavezna topla i zatvorena obuća u kojoj hodate po ceo dan, neretko su uzroci neprijatnog mirisa stopala. Srećom, rešenje za ovaj problem postoji

  • 0

Problem znojenja i neprijatnog mirisa stopala uglavnom se javlja zimi, kada je noga osuđena na zatvorenu obuću i to po deset sati dnevno. Neprijatnosti koje mogu da vas zadese zaista znaju da budu mučna patnja obavezno propraćena blamom, bilo da ne možete da odete kod nekog kući, a da se pristojno izujete ili da pođete u prodavnicu obuće da isprobate one omiljene čizme koje ste spazili u izlogu. Međutim, kako vam se ne bi tako nešto desilo i kako vam vaša stopala ne bi zadavala glavobolje, poslužite se sledećim trikovima.

Stopala moraju da dišu

Najčešći razlog za neprijatan miris nogu je vlaga. Držite ih suvima tako što ćete skinuti cipele i čarape kad god je to moguće.

Nosite čarape koje upijaju vlagu

Postoje čarape koje su dizajnirane baš kako bi pomogle pri rešavanju problema neprijatnih mirisa. Ako nemate priliku da tokom dana iskoristite naš prvi savet, onda bi bila pametna ideja da uložite novac u kupovinu ovih specijalnih čarapa.

Perite noge u slanoj vodi

Slana voda suši kožu, pa tako možete da smanjite vlažnost kože što doprinosi rešavanju problema. Nakon tuširanja umočite noge u slanoj vodi i ne ispirajte. Obrišite peškirom i ostavite da se osuše same pre nego što obujete čarape.

Napravite piling za stopala

Piling će vam takođe dobro doći. Najbolje je da koristite neki domaći proizvod sa jakim mirisom. Đumbir i limun su odličan izbor. Praktikujte masažu od dva do tri puta nedeljno.

Koristite dezodorans

Uz razne mirise koji se proizvode za noge, postoje i oni koje se stavljaju direktno u cipelu i koji su najčešće u obliku pudera. Domaći preparati koje možete da koristite ko zamenu su kukuruzni skrob i soda bikarbona.

Pazite na ishranu

Razmislite o stvarima koje jedete i obratite pažnju da li se samo vaše noge znoje ili imate problema s mirisom znoja celog tela. Ako je tako, moguće je da preterujete sa nekim namirnicama koje utiču na preterano znojenje.

Noge perite često

Barem jednom dnevno sa antibakterijskim sapunom. Higijena nogu je najbitnija za ublažavanje ovog problema. Neki ljudi moraju da peru noge par puta na dan kako bi kontrolisali problem.

(Telegraf.rs/Ordinacija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA