AVGUSTIN BAR: Originalne belgijske vafle sada i u Beogradu
Liške vafle postoje već šest vekova i sinonim su za belgijske vafle, a od sada ih možete pronaći i u novootvorenom Avgustin Waffle Ice Baru u Tržnom centru "Delta City"
Originalne belgijske vafle dostupne su u Beogradu i to u okviru specijalizovanog Avgustin Waffle & Ice bara, po franšiži čuvenih "Les gaufres d'Augustin" iz još čuvenijeg Liježa, u Belgiji. Pored ambijenta i ukusa vafli, Avgustin projekat ima i značajan ekonomski potencijal budući da je planirano otvaranje fabrike u Srbiji.
Avgustin bar je otvoren u okviru Tržnog centra "Delta City" i predstavlja atraktivno proširenje tamošnje gastronomske ponude. Svečanom otvaranju su prisustvovali ambasador Kraljevine Belgije, vlasnik Avgustin vafla - treće generacije ove porodice poslastičara, brojni novinari i predstavnici hotela "BAH" koji su uvoznici i partneri.
Tri neposredne investicione faze podrazumevaju širenje maloprodajne mreže, odnosno otvaranje Avgustin vafl barova kakvi su ovaj u TC "Delta City" i u hotelu "BAH", u većim gradovima širom Srbije, kao i u Crnoj Gori; sledeća planirana faza je proširenje proizvodnog programa, odnosno ponude kroz lance prodajnih marketa; treća faza je otvaranje proizvodnog pogona, dakle proizvodnje i distribucije za ovaj deo Evrope kao značajan deo sa velikim izvoznim potencijalom.
- Avgustin je jedan izuzetan belgijski brend koji je naišao na odličan prijem širom Evrope, Azije i Amerike. Za nas je vafl i sladoled bar svakako način da domaćim gostima ponudimo nešto za nas novo, ali kvalitetno i drugačije. Verujemo i u širi privredni potencijal ove saradnje, od maloprodaje i ugostiteljstva ove godine, do pokretanja lokalnog proizvodnog pogona u Srbiji u 2014. Prepoznajemo stoga i značajan izvozni potencijal s obzirom na to da proizvodnja trenutno postoji samo u dve evropske zemlje, a geografski položaj Srbije značajno doprinosi izvozu u zemlje širom Evrope - izjavio je Vladimir Todorović, suvlasnik i partner u hotelu "BAH" i Avgustin baru.
Liške vafle (nazvane tako po gradu Liježu iz koga potiču) postoje već šest vekova i sinonim su za belgijske vafle. Avgustin liške vafle pripremljene su po originalnoj recepturi, od prirodnih sastojaka, izvanrednog ukusa sa karamelizovanom hrskavom koricom, bez aditiva i konzervanasa. Tradicionalno mogu da se konzumiraju bilo gde i bilo kada, same, sa prah-šećerom, kvalitetnim sladoledom, čokoladom, voćem ili džemom, pa čak i koštunjavim i sušenim voćem. Da bi upotpunio ugođaj i učinio ga autentičnim, Avgustin bar u svojoj ponudi ima kvalitetan sladoled i džemove od organskog voća.
- Porodica Pifer ima dugu tradiciju u pekarstvu i poslastičarstvu već generacijama. Asortiman je kontinuirano širen i od 1962. godine, kada smo ispekli prve liške vafle, uspesi su se samo nizali. Između belgijskih čokolada i belgijskih piva, uspeo sam da stvorim i razvijem brend Avgustin belgijskih vafli u kojima danas, s ponosom mogu da kažem, uživaju ljudi u zemljama širom sveta - rekao je Augustin Pifer, vlasnik "Les gaufres d'Augustin" iz Belgije.
(Telegraf.rs)
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
ivana
Uzaaaas!! Cene astronomske...proizvod bakat, a prodavaci neljubazni!
Podelite komentar
J.T
Bakin kolac nije tako ukusan, probaj I uveri see
Podelite komentar
beca
Jel nas zezate ovo je nas "Bakin kolac" u srbiji domacice prave isto od prirodnih materijala i bez konzervansa i aditiva u kucnoj varijanti.kakva prevara
Podelite komentar