AVGUSTIN BAR: Originalne belgijske vafle sada i u Beogradu

Liške vafle postoje već šest vekova i sinonim su za belgijske vafle, a od sada ih možete pronaći i u novootvorenom Avgustin Waffle Ice Baru u Tržnom centru "Delta City"

  • 5

Originalne belgijske vafle dostupne su u Beogradu i to u okviru specijalizovanog Avgustin Waffle & Ice bara, po franšiži čuvenih "Les gaufres d'Augustin" iz još čuvenijeg Liježa, u Belgiji. Pored ambijenta i ukusa vafli, Avgustin projekat ima i značajan ekonomski potencijal budući da je planirano otvaranje fabrike u Srbiji.

Avgustin bar je otvoren u okviru Tržnog centra "Delta City" i predstavlja atraktivno proširenje tamošnje gastronomske ponude. Svečanom otvaranju su prisustvovali ambasador Kraljevine Belgije, vlasnik Avgustin vafla - treće generacije ove porodice poslastičara, brojni novinari i predstavnici hotela "BAH" koji su uvoznici i partneri.

Tri neposredne investicione faze podrazumevaju širenje maloprodajne mreže, odnosno otvaranje Avgustin vafl barova kakvi su ovaj u TC "Delta City" i u hotelu "BAH", u većim gradovima širom Srbije, kao i u Crnoj Gori; sledeća planirana faza je proširenje proizvodnog programa, odnosno ponude kroz lance prodajnih marketa; treća faza je otvaranje proizvodnog pogona, dakle proizvodnje i distribucije za ovaj deo Evrope kao značajan deo sa velikim izvoznim potencijalom.

- Avgustin je jedan izuzetan belgijski brend koji je naišao na odličan prijem širom Evrope, Azije i Amerike. Za nas je vafl i sladoled bar svakako način da domaćim gostima ponudimo nešto za nas novo, ali kvalitetno i drugačije. Verujemo i u širi privredni potencijal ove saradnje, od maloprodaje i ugostiteljstva ove godine, do pokretanja lokalnog proizvodnog pogona u Srbiji u 2014. Prepoznajemo stoga i značajan izvozni potencijal s obzirom na to da proizvodnja trenutno postoji samo u dve evropske zemlje, a geografski položaj Srbije značajno doprinosi izvozu u zemlje širom Evrope - izjavio je Vladimir Todorović, suvlasnik i partner u hotelu "BAH" i Avgustin baru.

Liške vafle (nazvane tako po gradu Liježu iz koga potiču) postoje već šest vekova i sinonim su za belgijske vafle. Avgustin liške vafle pripremljene su po originalnoj recepturi, od prirodnih sastojaka, izvanrednog ukusa sa karamelizovanom hrskavom koricom, bez aditiva i konzervanasa. Tradicionalno mogu da se konzumiraju bilo gde i bilo kada, same, sa prah-šećerom, kvalitetnim sladoledom, čokoladom, voćem ili džemom, pa čak i koštunjavim i sušenim voćem. Da bi upotpunio ugođaj i učinio ga autentičnim, Avgustin bar u svojoj ponudi ima kvalitetan sladoled i džemove od organskog voća.

- Porodica Pifer ima dugu tradiciju u pekarstvu i poslastičarstvu već generacijama. Asortiman je kontinuirano širen i od 1962. godine, kada smo ispekli prve liške vafle, uspesi su se samo nizali. Između belgijskih čokolada i belgijskih piva, uspeo sam da stvorim i razvijem brend Avgustin belgijskih vafli u kojima danas, s ponosom mogu da kažem, uživaju ljudi u zemljama širom sveta - rekao je Augustin Pifer, vlasnik "Les gaufres d'Augustin" iz Belgije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivana

    3. decembar 2013 | 13:27

    Uzaaaas!! Cene astronomske...proizvod bakat, a prodavaci neljubazni!

  • J.T

    29. novembar 2013 | 22:20

    Bakin kolac nije tako ukusan, probaj I uveri see

  • beca

    29. novembar 2013 | 20:46

    Jel nas zezate ovo je nas "Bakin kolac" u srbiji domacice prave isto od prirodnih materijala i bez konzervansa i aditiva u kucnoj varijanti.kakva prevara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA