• 0

MEDIGROUP: Stručni skup svetskih stručnjaka iz oblasti miniinvazivne i robotske hirurgije

U Opštoj bolnici Medigroup održan je stručni skup gastroenterologa pod nazivom "Nove endoskopske metode u lečenju gastroenteroloških pacijenata“, kome su prisustvovala najveća imena domaće i svetske hirurgije

  • 0

Glavna tema stručnog skupa bile su nove metode i upotreba robota u lečenju pacijenata. Okupljeni su imali priliku da kroz prezentaciju prof. dr Gusta Pinjate po prvi put u našoj zemlji čuju nešto više o najnovijim tehnikama operacija karcinoma debelog creva.
Prof. dr Pinjata je jedan od pionira ove metode, a dugi niz godina uspešne prakse svrstao ga je u sam svetski vrh stručnjaka za ovakav vid intervencija. Takođe, prikazane su i usavršene metode laparoskopske procedure koje se rade u predelu abdomena, kao i ostale najnovije endoskopske hiruške intervencije.

Kroz predavanje prof. dr Badezi domaći lekari će biti upoznati sa najnovijim dostignućima u oblasti robotske hirurgije, što će znatno unaprediti rad sa teško obolelim pacijentima.

Domaća javnost kako šira, tako i ona stručna, veoma su počastvovane gostovanjem svetski priznatih stručnjaka, prof. dr Pinjate i Prof. dr Badezia, s obzirom na to da se ovakvom edukacijom i širenjem inovacija u oblasti gastroenterologije nivo domaćeg zdravstva znatno uvećava.
Ovakva stručna predavanja u mnogome doprinose edukaciji srpskih lekara i olakšavaju rad sa pacijentima, te će se većina prikazanih metoda i vršiti u okviru same Opšte bolnice MEDIGROUP.
Medigroup je prva privatna platforma zdravstva u Srbiji, čija je misija potpuna posvećenost pacijentu, pružanje najkvalitetnije i multidisciplinarne zdravstvene usluge, uz najmoderniju opremu i medicinske procedure, sa pacijentom u fokusu kao prvim i jedinim prioritetom.
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima