MEDIGROUP: Stručni skup svetskih stručnjaka iz oblasti miniinvazivne i robotske hirurgije

U Opštoj bolnici Medigroup održan je stručni skup gastroenterologa pod nazivom "Nove endoskopske metode u lečenju gastroenteroloških pacijenata“, kome su prisustvovala najveća imena domaće i svetske hirurgije

  • 0

Glavna tema stručnog skupa bile su nove metode i upotreba robota u lečenju pacijenata. Okupljeni su imali priliku da kroz prezentaciju prof. dr Gusta Pinjate po prvi put u našoj zemlji čuju nešto više o najnovijim tehnikama operacija karcinoma debelog creva.

Prof. dr Pinjata je jedan od pionira ove metode, a dugi niz godina uspešne prakse svrstao ga je u sam svetski vrh stručnjaka za ovakav vid intervencija. Takođe, prikazane su i usavršene metode laparoskopske procedure koje se rade u predelu abdomena, kao i ostale najnovije endoskopske hiruške intervencije.

Kroz predavanje prof. dr Badezi domaći lekari će biti upoznati sa najnovijim dostignućima u oblasti robotske hirurgije, što će znatno unaprediti rad sa teško obolelim pacijentima.

Domaća javnost kako šira, tako i ona stručna, veoma su počastvovane gostovanjem svetski priznatih stručnjaka, prof. dr Pinjate i Prof. dr Badezia, s obzirom na to da se ovakvom edukacijom i širenjem inovacija u oblasti gastroenterologije nivo domaćeg zdravstva znatno uvećava.

Ovakva stručna predavanja u mnogome doprinose edukaciji srpskih lekara i olakšavaju rad sa pacijentima, te će se većina prikazanih metoda i vršiti u okviru same Opšte bolnice MEDIGROUP.

Medigroup je prva privatna platforma zdravstva u Srbiji, čija je misija potpuna posvećenost pacijentu, pružanje najkvalitetnije i multidisciplinarne zdravstvene usluge, uz najmoderniju opremu i medicinske procedure, sa pacijentom u fokusu kao prvim i jedinim prioritetom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA