Žene bolje podnose grip i prehladu od muškaraca

Kada je reč o zimskim bolestima, muškarci su ti koji prave veću dramu zbog nesnosnih glavobolja i gripa koji će da ih ubije, dok žene stoički podnose sve simptome

  • 1

Kaže se da su porođajni bolovi najjača vrsta bola koju ljudska vrsta može da iskusi, a, nimalo čudno, njih podnose žene. Prema najnovijem britanskom istraživanju, žene lakše podnose bolesti nego muškarci.

Kada je reč o zimskim bolestima, kao što su grip i prehlada, muškarci će u većoj meri zanovetati i žaliti se na bolove u kostima, teške glavobolje i prehladu koja ih ubija. Tako je studijom sprovedenom nad 2.000 osoba ustanovljeno kako će 79 odsto žena u tišini podneti svoju bolest i nastaviti sa svakodnevnim zadacima i obavezama, dok će se pripadnici snažnijeg pola na sav glas žaliti na svoje muke.

Žene će ignorisati prve simptome prehlade ili visoku temperaturu, a muškarci će gunđati o tome kako se bukvalno nalaze na samrtnoj postelji. Ovakvi prigovori dovode do situacije da čak polovina žena ne veruje svom partneru kada tvrdi da je bolestan, a 55 odsto ispitanica smatra kako muškarci prenaduvavaju svoje simptome.

Kada krene da ih hvata prehlada, dame uglavnom ignorišu tu činjenicu i nastavljaju sa svojim poslovima. Za razliku od njih, jedna trećina muškaraca će se žaliti i raznim uzdasima davati svima oko sebe do znanja kako se osećaju. Svaka peta dama čak optužuje svakog partnera da preglasno kašlje samo da bi na sebe privukao pažnju!

Kad su toliko bolesni, sigurno su spremni da posete lekara - pomisliće svaka razumna osoba, ali ne! Čak 66 odsto muškaraca odbiće da zatraži pomoć lekara ili farmaceuta, uprkos tome što se osećaju grozno. Među najgore simptome spadaju curenje nosa, na koje se žali 57 odsto ispitanika, upala grla, glavobolja i kašalj.

(Telegraf.rs / MojeZdravlje)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mica

    20. decembar 2013 | 19:29

    Pročitala sam naslov, pa podnaslov i više nisam htela, a jedino što mogu da kazemjeste da je ovo izmislio neki muškarac ili grupa muškaraca ili, pak neka luda baba bez kučeta i mačeta!!!!Pa, već 20 godina sve bolesti sam na nogama "prebolela", ali ne zato što ih lakše podnosim, već zato što sam udata za trutinu, koja pozadinu ne skida sa troseda!!! Kakva glupost!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA