Evo kako da oporavite želudac od Božića

Nakon silnog slavlja, prejedanja i nazdravljanja od kuće do kuće, konačno je došlo vreme da se odmorite od žustrog tempa i vratite svoj život u normalu, a pre svega svoje organe za varenje

  • 1

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika nema tog čoveka koji vodi računa o ishrani. Uostalom, ta misija je nemoguća s obzirom na izobilje koje vlada u vašoj, ali i svakoj drugoj kući u koju kročite.

Supe, pogače, riba, meso, kolači, sokovi, vino, rakija... niz je kojem nema kraja. Preterivanje u iću i piću zagarantovano je kod svakog ponaosob, a kada vreme praznika prođe, ostaje osećaj nadutosti, umora i loše volje za bilo čim sem ležanja i odmaranja.

Međutim, posao čeka i život, hteli vi to ili ne, mora da se vrati u normalu. Kako bi vam taj proces što lakše pao, nekoliko je stvari koje mogu da vam pomognu da se otarasite lošeg raspoloženja.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Zeleni čaj

Skuvajte litar zelenog čaja, ostavite ga da se ohladi i sipajte u bocu iz koje ćete ga ispijati tokom dana. To će izbaciti štetne materije iz vašeg organizma i regulisati varenje zbog čega ćete se ponovo osećati poletno.

Hladne obloge na očima

Kesice tog istog zelenog čaja dobro ohladite u frižideru i stavite na oči 15 minuta. Isto možete da napravite sa ohlađenim kašikama kako biste uklonili višak tečnosti i nadutost oko očiju.

Foto-ilustracija:eat-real-food-paleodietitian.com Foto-ilustracija:eat-real-food-paleodietitian.com

Maska dr Oza

Izmešajte jogurt, kašičicu meda, pola banane i smesu rashladite u frižideru. Tu čudotvornu masku koju preporučuje čak i dr Oz stavite na lice i ostavite da deluje 15 minuta. Koža će vam biti blistava, sjajna i zategnuta.

Frape

Ako se osećate zaista loše, napravite frape od voća i povrća. U blender ubacite jabuku, pola banane, celer i brokoli. Možda ne zvuči privlačno, ali osećaćete se fenomenalno i, što je važnije, vratićete energiju svom telu.

Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / Aduldej Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / Aduldej

Seks

Iako bi bilo idealno da odradite kardio trening od barem pola sata, nerealno je očekivati da ćete se odmah nakon Božića uputiti u teretanu. Umesto toga odradite "mali kućni trening" u svojoj spavaćoj sobi. Nakon seksa ne samo da ćete se osećati lakše, već ćete znatno popraviti svoje raspoloženje.

(Telegraf.rs/Index)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA