DIJETE SU PROŠLOST: Stigao je balon za mršavljenje! (VIDEO)

Zamislite samo da možete da progutate jednu jedinu pilulu i nakon toga svi neželjeni kilogrami krenu da se tope. Verovali ili ne, moguće je!

  • 3

Najzad smo stigli nadomak revolucije u tehnologiji mršavljenja. Na tržištu su se pojavila čudotvorna pilula pomoću koje kilogrami naprosto nestaju. U njoj se nalazi specijalno dizajnirani balončić koji se nakon gutanja aktivira poput padobrana i u želucu napravi barijeru koja nas čini sitim.

Ovaj proizvod po imenu Obalon pušten je ovih dana u prodaju u Velikoj Britaniji, a verujemo da će uskoro stići i kod nas. Za razliku od drugih balona, čija ugradnja zahteva operaciju, ovde to nije slučaj. Postupak traje samo desetak minuta.

 

Osoba proguta pilulu koja je veličine standardne kapsule, a u njoj se nalazi izduvani balon.

Na samoj kapsulici nalazi se slamičica. Nakon što se kapsula proguta i stigne u želudac, balon se preko slamčice naduva do veličine jabuke. Lekar cevčicu izvuče napolje, a ostaci kapsule se već sami rastope u stomaku.

Balon koji se od tog momenta nalazi u želucu stvara osećaj sitosti. Samim time, ljudi manje jedu i počinju da gube na težini.

Mesec dana kasnije, pacijenti kojima je to neophodno dobijaju novi balon. Ukoliko je broj kilograma koje treba izgubiti veći, postupak se može ponoviti još jednom. Nakon maksimum devedeset dana, izduvani baloni uklanjaju se u ambulanti.

Stručnjaci tvrde da je ovo bezopasna metoda koja zaista pomaže u gubitku kilograma.

(Telegraf.rs / Independent)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA