Zakon pušače tretira kao gubavce

Zakonodavci i kreatori brojnih kampanja za borbu protiv duvanskog dima, umesto da se trude da pomognu onima koji se bore sa sobom u želji da se otarase ovog poroka, podstiču društvo da pušače tretiraju kao prljave otpadnike i niža bića

  • 0

Stručnjaci iz britanskog ministarstva zdravlja izneli su juče rezultate svog istraživanja u kojem su oštro osudili državne institucije za borbu protiv pušenja, zbog izuzetno oštrog jezika kojim su pušači okarakterisani u kampanjama.

Širom sveta, u ovakvim reklamama nesrećni pušači okatakterisani su kao niža klasa odvratnih, smrdljivih polubića koja, pre svega, treba prezirati, jer ugrožavaju zdravlje i život takozvanih normalnih ljudi. Ovim se zapravo postiže potpuno suprotan efekat, jer to izaziva bes kod ljudi koji puše, pa tako oni iz čistog inata nastavljaju sa ovom nezdravom navikom.

Cilj kampanja protiv duvanskog dima trebalo bi da bude da se na pristojan način pomogne ljudima koji bore sa svojom zavisnošću od cigareta, pogotovo onima iz siromašnijih slojeva, koji možda sebi i nisu u mogućnosti da priušte skupe terapije za odvikavanje od nikotina, ili da nabave sva popularnija pomagala, kao što su elektronske cigarete i nikotinski flasteri.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA