Kako pametni telefoni utiču na vašu lepotu?

Mobilni telefoni su urušili ne samo odnose među ljudima, već i lepotu mnogih žena. Neraskidiva veza između smartfona i pripadnica nežnijeg pola dovela je do bržeg starenja i sve lošijeg kvaliteta kože kod mladih devojaka

  • 1

Koristite li i vi smartfon po ceo dan, kako za kuckanje poruka tako i za pozive? Ekran smartfona je prepun bakterija i konstantno prislanjanje na lice može da dovede do iritacije kože i stvaranja bubuljica. Ali ovo nije jedini problem koji smartfon može da prouzrokuje.

Dokazano je da mlade devojke upravo zbog intezivnog korišćenja pametnih telefona imaju lošiji kvalitet lica, bubuljice, ali i brže stare od svojih majki, što je svakako razlog da razmislite malo o problemu i preduzmete potrebne mere zarad očuvanja sopstvene lepote.

Evo koje greške treba izbegavati.

PRED SPAVANJE PROVERAVATE PORUKE

Neonsko svetlo koje dolazi sa mobilnog telefona narušava san koji je neophodan za lepu kožu. Ukoliko ne spavate dovoljno, ne možete ni da budete lepi, imajte to na umu.

MRŠTITE SE DOK GLEDATE U EKRAN

Danas cure u dvadesetim godinama imaju bore oko očiju koje su njihove majke dobijale tek u kasnim tridesetima ili ranim četrdesetima. Glavni krivac je mrštenje tokom čitanja poruka i vesti na smartfonu. Ono što možete da uradite za sebe i svoju lepotu je da povećate slova. Ne košta vas ništa, a može mnogo da vam pomogne.

NE ČISTITE REDOVNO EKRAN

Ukoliko imate bubuljice na licu, a niste tinejdžerka, verovatno grešite u sledećoj stvari. Zamislite samo koliko bakterija svakodnevno prislanjate na lice prljavim mobilnim telefonom. U torbici uvek nosite maramice za čišćenje naočara ili sredstvo za čišćenje mobilnih telefona i na svakih nekoliko sati pređite natopljenom krpicom preko ekrana.

STALNO VAM JE SPUŠTENA GLAVA KADA ZURITE U TELEFON

Dermatolog Doris Dej kaže kako opušteni vrat kod mladih devojaka već ima svoj naziv "tekst vrat". Zbog pozicije u kojoj stalno gledate prema dole, koža na pregibu vilice i vrata gubi elastičnost te tako dolazi do stvaranja podbratka. Od sada, kad čitate poruke zarad sebe podignite ruku u visini lica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA