Srećan rođendan, najlonke! (FOTO) (VIDEO)

Moćne čarape koje su promenile ženski i muški pogled na seksepil i zavodljivost slave 75. rođendan

  • 3

Najlon-čarape predstavljaju odevni predmet koji je zauvek promenio modni svet, ali i život mnogih žena uopšte. Njihova komercijalna prozvodnja počela je tačno pre 75 godina.

Prve najlonke nastale su u američkoj kompaniji "DuPont", kada se govorilo da su izrađene od čudotvornih vlakana. Godinu dana potom, počela je njihova masovna prodaja i tad više nije bilo povratka. Bilo je jasno da je u pitanju proizvod koje će žene širom sveta obožavati.

Za usavršavanje i izradu ovih čarapa zaslužan je doktor Volas Karoters. Prvi par najlonki bio je vrlo jeftin i mogao je da se kupi za manje od dva američka dolara, što je cena daleko pristupačnija u odnosu na svilene čarape, koje su do tada sebi mogle da priušte samo vrlo bogate dame.

Zanimljivo je da je prototip najlon-čarapa prikazan na Svetskoj izložbi 1939. godine zajedno s klima uređajem, fotografijom u boji i još nekim tada potpuno novim pronalascima.

(Telegraf.rs / BBC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA