≫ 

Planeta koja je simbol zemljotresa i razaranja je u znaku naprasitog Bika: Slučajnost ili...?

Da li nam astrologija može pomoći da predvidimo zemljotrese?

  • 2
Uran zemljotresi foto: pixabay.com

Zbog svoje nepredvidive i iznenadne prirode, planeta Uran se često u astrologiji povezuje sa zemljotresima. Baš ovih dana Uran se nalazi u znaku Bika, ali se čini da se i dalje osećaju posledice agresivnog Ovna. U isto vreme Mars je u Škorpiji, pa astrolozi vole da kažu da ne valja kada su ove dve planete "u ratu". Međutim, Uran lako dovodi situacije do kulminacije, razaranja ili pak, olakšava proboj potisnute energije, a Mars je planeta agresije.

Međutim, da li se zaista astrologija može povezati sa iznenadnim zemljotresima?

U trenutku kada je Japan pogodio jedan od najsnažnijih zemljotresa u istoriji sveta od 8,9 rihtera, Uran je bio u znaku Ovna, kojim takođe vlada Mars, planeta agresije.

Iako nauka, pa čak ni astrologija još uvek ne mogu u potpunosti da predvide zemljotrese, postoje čudne opozicije, poznate astrolozima koje mogu sugerisati da postoji mogućnost da se nešto tako dogodi.

Uran menja znakove samo jednom u sedam godina, pa to sigurno ne znači da će ako je sve vreme u Ovnu, svet pogađati najjači zemljotresi. Ali, čak i da astrologija može da predvidi zemljotres to ne bi imalo nikakve veze sa Uranom.

Astrolog Rik Levin objašnjava nekoliko astroloških pojava koje bi mogle, više nego jednostavan tranzit Urana da pomognu u predviđanju.

- Postoji knjiga koja se zove "Jupiterov efekat" i istražuje uticaj Jupitera na zemljotrese budući da se radi o planeti sa najvećom masom u čitavom Sunčevom sistemu. Postoje i oni koji veruju da se veći zemljotresi uvek događaju u periodu oko pomračenja Sunca i Meseca, dok treći kažu da su Severni i Južni čovori Meseca snažan indikator. - ističe on.

Iako astrologija može da vam pruži smernice u mnogim oblastima života, ne može baš predvideti nešto tako katastrofalno i dalekosežno kao što je zemljotres.

- Nisam video ništa što bi omogućilo astrologu da predvidi zemljotres na određenom području, ali je činjenica da je bilo nekoliko zajedničkih faktora u zvezdama svaki put kada bi svet pogodili zemljotresi. To samo nije dokazano da bismo sa sigurnošću tvrdili.

Istina je pak, da planeta Zemlja ne diskriminiše nijednu nauku, pa makar ona bila i kvazi za neke. Postoje neke posebne lokacije, odnosno "vruće tačke" na kojima postoji veća verovatnoća da će pretrpeti potres, ali činjenica je da zemljotresi mogu pogoditi bilo koji deo zemlje, bilo kada, a to je nešto što i te kako intrigira i naučnike i astrologe.

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    26. novembar 2019 | 12:22

    Ovan je miroljubiv dok ga ne cackate gde ne smete. Daleko id toga da je Ovan kako ga opisujete.

  • Čiča

    26. novembar 2019 | 12:25

    Pa bik mrda ušima. Jasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA