• 4

6 znakova zodijaka koji su ekstremno samokritični i imaju jako visoko mišljenje o sebi

Oni imaju visoko mišljenje o sebi, kada zabrljaju polude i sve svoje argumente koriste da bi povredili isključivo sebe

Procena i dobro rasuđivanje su deo života, potrebne su nam da bismo bili u stanju da pređemo ulicu, a da nas ne pregazi automobil. To je ono što nam pomaže da razlikujemo dobro od lošeg. Kada se pogledamo u ogledalo, procena uskače da nam pomogne da donesemo odluku o tome da li izgledamo dobro ili ne.

Sudimo sami sebi tako što se poredimo sa drugima. Neko mora biti bolji od nas, zar ne? Nečije telo je lepše, nečija koža je zdravija od naše, nečija kosa je duža od naše. Ali, ako procenjujemo i osuđujemo sebe u svakom aspektu, često dajemo sebi nerealne standarde koje treba da prevaziđemo. U astrologiji postoje znakovi koji sebi sude strože nego bilo kome drugom.

Astrolog Yourtango portala je izdvojio šest znakova zodjaka koji najveći samokritičari.

Rak (21. jun – 22. jul)

Ljudi rođeni u znaku Raka dosta vremena provode prepuštajući se mislima šta nije ili šta jeste u redu sa njima. Poremećaji ishrane se redovno pojavljuju kada je ovaj znak u pitanju i traju ceo život. Niko ne troši više vremena od Raka pitajući se da li se hrani dovoljno zdravo  ili da li je njegova kilaža prihvatljiva.

Ne veruje u dijete, ali ceo život pokušava da pronađe način kako da izgube kilograme. Rak ne sluša kritike, ne veruje u tuđa mišljenja samo u svoja sopstvena. Veoma brzo sam sebe strogo osudi, jer je previše „ono što ne želi da bude“.

Ribe (19. february – 10. mart)

Ribe žele da je uvek sve savršeno, a kada nije pretpostavljaju da je sve što se loše dešava njihova krivica. Samožaljenje nije strano ribama, a sve proizilazi iz duboke želje  i potrebe da sude i sebi i drugima.

Možda ste negde pogrešili, ali to nije ni u pola strašno kao ono što su Ribe uradile. Ribe pronalaze neobično hladnu utehu u samosažaljenju i osećaju beznadežnosti.

Devica (23. avgust – 22. septembra)

Devica prolazi kroz život tako što vuče tonu krivice za sobom, bez obzira šta je uradila. Ne osuđuje sebe, jer je loša osoba ili zato što je previše ovo ili previše ono. Device preterano osuđuju sebe kada misle da su se ogrešile o nekoga. Tada počinje zabava krivice, bukvalna pobuna samomržnje i zaluđenosti.

Kada Devica oseti da je pogrešila, možete se oprostiti od njih, jer će prepustiti samosažaljenju i lizanju sopstvenih rana. „Ja sam tako loš prijatelj“, ali neće učiniti ništa da to poprave.

Vaga (23. septembar – 22. oktobar)

Vaga se najviše fokusira na izgled, a kada su nezadovoljne onim što vide u ogledalu, obično to kažu da ceo svet zna. Vage se nikada ne osećaju samouvereno kada je u pitanju njihov izgled, pa tu nesigurnost nadoknađuju tako što laskaju svima oko sebe.

Misle da ukoliko oni laskaju drugima, da će im oni oprostiti ili prevideti njihove fizičke nedostatke. Žestoki su samokritičari i koriste gorivo mržnje kako bi prolazili kroz život.

Bik (20. april – 20. maj)

Rođeni u ovom znaku predstavljaju najpouzdanije ljude na planeti, ironija je u tome što su pored toga oni i najneurotičniji ljudi. Bik nikada nije zadovoljan svojim izgledom, čak i kada izgleda savršeno.

Ovaj nedostatak samopoštovanja je povezan je povezan samo sa fizičkim izgledom, jer su u svim ostalim oblastima prilično samouvereni. Ako zagrlite Bika, oni će posle opipati mesto gde ste ih zagrlili kako bi se uverili da ste zagrlili zgodan deo tela.

Jarac (22. decembar – 19. januar)

Budući da Jarac zna šta je dobro, a šta ne, procena i osuđivanje dolaze brzo i besno i uvek prvo osuđuju sebe. Ne vole da greše i ne vole da priznaju da su pogrešili. Jarčevi ne vole da se izvinjavaju, ali to ne znači da se ne osećaju teško. Teško im je, ali su takve naravi da vam ne mogu dozvoliti da vidite tu stranu njihove ličnosti.

Oni imaju visoko mišljenje o sebi, kada zabrljaju polude i sve svoje argumente koriste da bi povredili isključivo sebe.

(K.B.)

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • majalena

  Nema vam ovo veze s mozgom.Moj brat je jarac.Problem samo takav.Ni kad je dijete dobio nije se smirio.A kad ga neko kritikuje, ponasa se kao da je sami bog, da svi zavisimo od njega i njegove dobrote.Samokriticnosti nema ni u najavi.

  44
  8

  Podelite komentar

 • moram komentirati

  Za device potpuno pogresno, muz devica a ja vecito za sve kriva😒

  33
  2

  Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima