Zašto toliko milenijalaca veruje u horoskop? Recite im da je Merkur retrogradan i gledajte reakciju

Generacija koja je odrastala online, sada traži pomoć u drevnoj praksi

  • 2

Astrologija zadobija sve veću popularnost, naročito među milenijalcima koji su, prema Američkom udruženju psihologa, deo nacije koji je najviše pod stresom.

Veb-stranice i aplikacije poput AstrologyZone, AstroStyle i Co-Star su neke od najpopularnijih, a milenijalci ih koriste kako bi potražili pomoć na koji način da se nose sa izazovima i problemima.

- Milenijalci samoinicijativno traže pomoć jer su pod stresom i imaju manjak samopouzdanja i sigurnosti u budućnost, manje od bilo koje generacije pre njih - kaže Džesika Pels, glavna i odgovorna urednica magazina "Kosmopoliten".

Pels je rekla da je apetit njene publike prema astrološkim sadržajima ogroman.

- Čak 74 odsto mojih čitalaca je reklo da su, citiram "opsednuti astrologijom". I čak 72 odsto njih svakodnevno proverava svoj horoskop.

Međutim, to što ste Devica ili Blizanac znači da znate samo svoj Sunčev znak, a razumevanje astrologije je mnogo složenije.

- Horoskopi koje čitate u novinama ili na internetu su samo jedna mrvica astrološke torte - ističe astrolog Čani Nikolas.

A milenijalci ne čitaju samo horoskope več uče i kako da tumače natalne karte koje objašnjavaju položaj svih planeta u trenutku rođenja.

Naizgled ezoterična praksa postala je dostupna zahvaljujući aplikacijama i, naravno društvenim mrežama. A s obzirom na to da živimo u vremenu u kojem nije teško osećati se nesigurno, mnogi milenijalci gledaju u zvezde.

- Baš zato što su milenijalci odrasli na mrežama došlo je do ogromne potrošnje informacija. Tako da ćete ponovo naći astrologiju u svemu tome koja može da vam pomogne da razumete svoj identitet. - ističe Pels dodajući da to najlakše možete testirati kada saopštite ljudima da je Merkur retrogradan - Čućete kako svi uzdišu. I to je ok, to je neki način povezivanja sa ljudima i zabava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wien

    29. decembar 2019 | 15:32

    Zato sto su tupavi i ispranih mozgova...

  • generacija?

    29. decembar 2019 | 22:49

    Zato sto su osecaju da su izgubili kontrolu nad svojom sudbinom, i vise nemaju nikakvu nadu i samopouzdnje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA