≫ 

4 horoskopska znaka na koja će pomračenje Meseca najgore uticati: Evo šta kažu i narodna verovanja

Naši preci su se nekada plašili ove promene, a astrologija kaže da nam sledi "bolan" period transformacije

  • 0
pomračenje Meseca

Foto: Pixabay

U petak uveče iz Evroazije i većeg dela Afriće moći će da se prati ceo tok Mesečevog prolaska kroz Zemljinu polusenku.

Kako kažu iz Astronomskog društva "Ruđer Bošković" za "Tanjug", pomračenje Meseca će moći da se prati samo ako bude vedro.

Međutim, iako zanimljiva, ova pojava, sudeći prema narodnim verovanjima nije tako dobra.

Naime, naš narod veruje da pun Mesec tokom kojeg se dešavaju pomračenja nije dobar za započinjanje poslova jer pomaže razmnožavanje štetočina.

pomračenje Meseca

foto: pixabay.com

Tako se veruje da ako se poseku drva na pun Mesec, razmnožiće se žižak koji će uništiti drva, ako se zakolje stoka, meso će se brzo ubuđati, a ako se opere odeća ona će se brzo iscepati.

Verovanje kaže da treba uzeti činiju, naliti je vodom, pa uhvatiti odraz događaja u odrazu.

Veruje se i da trudnica ne bi trebalo da dodiruje stomak tokom pomračenja da dete ne bi imalo beleg, a ako bude izlazila napolje moglo bi se roditi s deformitetom. Takođe, ne bi trebalo ni da se hvata za nogu kako se beba ne bi rodila sa zečjom usnom.

Šta kaže astrologija?

 

pomračenje Meseca

foto: pixabay.com

Astrolozi veruju da je događaj koji će se dogoditi večeras veoma redak i da se dešava jednom u generaciji.

Saturn, poznat kao kosmički učitelj će se poravnati zajedno sa Plutonom, planetom koja predstavlja rušenje i izgradnju novog.

Konjukcija ove dve planete će se desiti sredinom januara, zbog čega ćemo osetiti brojne promene, poput prevazilaženja dosadanšnjih ograničenja i odbacivanja starih obrazaca ponašanja.

U isto vreme događa se pomračenje Meseca, pa će veliki broj planeta na nebu imati magičnu moć da promeni svet i naše živote.

Mesec će izazvati promenu u zaštitičkom, porodično orijentisanom znaku Raka. To skreće pažnju na vaš privatni život i stranu sebe koju ostatak sveta ne mora da vidi. Mogu se otkriti neke tajne i emocionalne vezanosti.

Zapravo, astrolozi kažu da baš od večeras kreće period transformacije.

Na koje horoskopske znakove pomračenje Meseca neće povoljno uticati?

 

pomračenje Meseca

foto: pixabay.com

Ovan: otkrivaju se mnoge lične i osetljive teme

Mesečevo pomračenje ima potencijal da vas duboko preseče. Potresaće vašu 4. kuću i porodicu, pa se može desiti neka promena u vašem životnom prostoru, kao i u odnosima sa ljudima koje smatrate najbližim. Vreme je da počnete da negujete svoje srce ljubavlju, brigom i da se odmarate. Ambicija može biti dobra samo ako se tiče posla.

Rak: počinjete sebe da gledate drugačije

Pomračenje Meseca će vas naterati da sve što se do sada raspadalo u vašem životu, vidite kao nešto uzbudljivo i novo. Međutim, početni šok ovih promena može vas dovesti do gubitka ravnoteže ako niste spremni. Transformišući vašu prvu kuću vreme je da prigrlite osobu koja postajete. Znate da ste prerasli neke stvari, ali na vama je da sve to ostavite iza sebe i prigrlite neizvesnost.

Vaga: promene na polju karijere

Dobijate odgovor na sve što ste se pitali na polju karijere. Samo nastavite da se ponašate kao i do sada. Dramatičan preokret događaja bi mogao da vas podstakne da promenite kurs. Razbijajući sve što ste mislili da znate o svojoj desetoj kući karijere, ovo pomračenje osvetljava vašu javnu ličnost i otkriva da li projektujete pravu sliku.

Jarac: ispituje se snaga vaših odnosa

Na pravom ste putu, ali bi stvari mogle da se ubrzaju. Jednostavno shvatate da ste neke veze prerasli. Otpuštate one čiji se putevi ne poklapaju sa vašim, ostavljate samo prostor za ljude koji s vama žele da izgrade nešto dugotrajno. Pomirite se sa izmenama u vašoj 7. kući partnerstva.

Video: Horoskopski znaci koji imaju najviše sreće u životu

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA