≫ 

Stigao retrogradni Merkur: Na nebu se odvija prava drama, a ovi znaci će osetiti najveće promene

Retrogradni Merkur je u znaku Raka od 18. juna do 12. jula

  • 7
Horoskop Foto: Pixabay

U astrologiji Merkur predstavlja planetu koja upravlja našim mislima i komunikacijama. U zavisnosti od toga kroz koji horoskopski znak prolazi, osetićemo da se naš fokus menja...

U ovom slučaju retrogradnost će od nas tražiti da promenimo fokus, da razmotrimo odluke koje smo doneli, da vidimo da li se i dalje poklapaju, da li biramo iz svoje duše i da li smo tamo gde treba da biti u ovom trenutku.

S obzirom na trenutna astro dešavanja na nebu, sa brojnim retrogradnim planetama i prelaskom Blizanca u znak Raka, vreme je da razmislimo o našim izborima i odlukama kada je reč o porodici, vezama i braku.

Ali umesto da se odupirete, pokušajte da prepustite svim izazovima, shvatajući da se oni dešavaju sa razlogom i da, koliko god nam bude bilo teško ili neprijatno, treba da izađemo iz svega kao pobednici.

Kako će retrogradnost Merkura uticati na horoskopske znakove?

horoskop Foto: Pixabay.com

Zaista zavisi od toga koji element vašeg horoskopskog znaka predstavlja: ​​voda, vazduh, zemlja ili vatra.

Vodeni znaci: Ribe, Rak, Škorpija

Za vodene znakove, Ribe, Rak i Škorpiju, ovaj period retrogradnosti će najviše pogoditi polje kuće jer će Merkur proći kroz znak Raka. Ali to ne znači da će sve biti loše, možda ćete se samo baviti nekim neprijatnim stvarima.

Vodeni znakovi znaju da, koliko god se trudili, ne mogu izbeći svoja osećanja, zato je bolje da se sada s njima pozabave, nego da ih gurnu pod tepih. Ovo je idealan period da razmislite o svojim osećanjima, šta želite kada od emotivne veze i od porodice.

Ribe, Rakovi i Škorpije će najverovatnije videti promene u svom domu i prorodici. Najvažnija stvar za vodene znakove tokom ove retrogradnosti je da budu prisutni u svkaom trenutku i da se ne opiru promenama, niti da pokušavaju da izbegnu određene situacije.

Merkur, planeta Pixabay.com

Prepustite se procesu i svemu što vam se bude pojavljivalo na putu. Koliko god da se plašite izazova, budite uvereni da je ovo važan period za vas i isplatiće vam se.

Vazdušni znaci: Blizanci, Vodolija, Vaga

Retrogradna energija mogla bi da unese mnoge izazove u živote vazdušnih znakova, Blizanaca, Vodolija i Vaga.

Neposredno pre nego što se Merkur 28. maja vratio u znak Raka, on se kretao kroz Blizance, u stvari ova planeta je bila u senci - ne baš direktna, ali ni retrogradna. To znači da su po svemu sudeći vazdušni znakovi već osetili delovanje ovog tranzita.

Dok će se vodeni znakovi osetiti velike promene u njihovom porodičnom životu i domu, vazdušni znakovi će biti pred drugačijim izazovom koji se odnosi na osmišljavanje planova i razmatranje odluka.

horoskop Foto: Pixabay.com

Iako ste vešti u planiranju stvari, često to radite olako i hrabro, ovaj tranzit će vas podstaći da uđete u cipele druge osobe i napravite planove koji nisu samo dobri za vas, već i za njih.

Ključno je da vazdušni znaci tokom ovog perioda osete čari empatije. To znači da će od vazdušnih znakova biti zatraženo da razmotre osećanja onih koji su im najbliži, pre nego što naprave velike planove. Jer, da, pogodili ste, i oni su važni!

Zemljani znaci: Bik, Devica, Jarac

Ponekad tokom perioda retrogradnosti, zemljani znakovi, Bik, Devica i Jarac mogu se zapitati kada će se ova faza ovo završiti, kako bi otkrili zašto se sve to događa. Nažalost, zemljani znakovi će udariti u taj zid koji izbegavaju već duže vreme. Ali znajte da je to bilo neminovno da se dogodi i vremenom ćete se zbog toga osećati bolje - jednostavno ne možete pobeći od nekih stvari.

Razlog zbog kojeg bi ove naredne nedelje mogle da budu posebno teške za vas, je što će se velike planete kretati u vazdušnim znakovima poput Saturna i Jupitera. To znači da će zemljanim znacima ovaj period biti težak jer će se možda osećati kao da moraju ponovo da stvore čitav temelj.

retrogradni merkur Pixabay.com

Retrogradan Merkur bi trebalo da vas nauči da nije važno koliko puta morate ponovo da se pokrenete, odnosno da ustanete, da biste se osećali kao da ste konačno uspeli. To znači da će vaše temelje i strukture u vašem životu  biti dovedene u pitanje, posebno jer se odnosi na pojedince koje ste upravo vi izabrali da budu deo vašeg života.

Ovo je period u kome treba da se uverite da svi koji su deo vašeg unutrašnjeg kruga žele da budu tamo i dodaju vrednost vašem životu. Da, to nije zabavna igra, ali ako želite krenuti prema najboljem životnom scenariju, to je definitivno neophodno.

Vatreni znaci: Strelac, Lav, Ovan

Ova retrogradnost zaista će biti zanimljiv period za vatrene znakove, koji uključuju Strelca, Ovna i Lava. Možete doneti velike odluke i pokušati da se ne osvrćete, ali to ne znači da ne bi trebalo.

Dok vodeni znakovi mogu da izbegnu teške izazove,  vatreni znakovi imaju tendenciju da zauzmu stav „boksera“ i spreme se za udarac, kada je reč o životu. Može ste desiti da ćete biti više okrenuti filozofiji i dublje promišljati stvari, ali samo ako uspete da pronađete balans, u suprotnom, skloni ste impulsivnijim odlukama. Ali univerzum vam uvek čuva leđa, tako da je ovo vreme da stvarno razmislite o tome gde ste krenuli punom parom napred ili zašto ste napravili pauzu kada ste trebali da napravite ključan korak.

horoskop foto: pixabay.com

Ne izbegavate uvek da se nosite sa određenim stvarima u životu, kao što rade vazdušni znaci, ali to ne znači da ste u stanju da se uvek nosite sa emocijama i osećanjima koja najviše bole. Tokom retrogradnosti Merkura, vatreni znakovi moraju da nauče da bez obzira šta rade ili šta odluče, ne mogu da pobegnu od svojih emocija.

Strelci, Lavovi i Ovnovi će morati da se bave prošlošću, ali na emotivniji način. To znači da ćete morati da duboko zađete u svoja osećanja. Krenite prema njima, razmislite o njima, razmislite zašto ste doneli pojedine odluke u prošlosti, posebno one vezane za partnera, prijatelje i kuću. I ne pokušavajte da što pre dođete do odgovora već se prepustite procesu.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA