Retrogradni Mars se neće ponoviti do 2067: Spremite se za magiju kvadrata, sledi nešto neverovatno!

Stiže "dar iz svemira", ali neće sve biti tako lako

  • 3
Mars Pixabay.com

Od 9. septembra do 13. novembra ove 2020. godine očekuje nas retrogradni Mars u Ovnu, koji će nas još jednom podsetiti zašto rad na sebi i izlazak iz zone komfora nije jednostavan, ali jeste neophodan.

U astrologiji, Mars je planeta ambicije, strasti i seksa, tako da kada se ova planeta kreće retrogradno i usporava svoje kretanje na nebu, dok započinje novi ciklus, ona pogađa ove segmente naših života. 

Ova posebna retrogradnost Marsa je neverovatno retka, poslednja se desila 1998. godine i neće se ponoviti sve do 2067! Zbog toga, ono što odaberemo i što naučimo iz toga neće imati samo trajni uticaj na naše živote već će biti i neverovatno važno i za put naše duše.

Mars predstavlja mušku energiju, pa prema ovom aspektu možemo videti da se energija u svima nama aktivira i pokreće. Mars takođe vlada našom sposobnošću da manifestujemo i kreiramo svoje snove i sudbinu.

Mars je najređe retrogradan od svih retrogradnih planeta! Osim toga, Mars nije bio retrogradan od osamdesetih i to se neće ponoviti još više od 40 godina, što znači da je ovo retka prilika da koristimo ovu energiju za promene koje možemo da uvedemo u naše živote i nađimo hrabrosti da krenemo napred. To bi moglo izgledati kao veliki pritisak, ali stvar sa astrologijom je da ona pomaže samo onome što se već događa.

Astrologija Foto: Pixabay

Ako zastanemo na trenutak i pomislimo na oblast svog života u kojoj znamo da će se dogoditi promene, verovatno dom/porodica, možemo videti koliko bi ta energija odlučnosti bila neophodna u manifestovanju nove stvarnosti...

To ne znači da će ovaj "dar iz svemira" biti lak

Iako je ova retrogradnost korisna, u toku ovog perioda se možete suočiti sa pojedinim izazovima - najvažniji je taj što od avgusta Mars i Saturn se kreću izvan savršenog kvadrata sve do novembra.

Saturn je trenutno u Jarcu, skoro je direktan i kreće se kroz poslednje stepene Jarca pre nego što pređe u svoju novu fazu Vodolije, a to znači da je u fazi čišćenja kuće.

U ovom periodu se od nas traži da očistimo nered iz svog života pre nego što krenemo napred, kako ne bismo uništili ovu svetlu i lepu budućnost koju se nadamo da ćemo izgraditi.

horoskop, zvezde, planete Foto: Pixabay.com

Zamislite kvadrat kao kraj svog omiljenog filma - nešto se mora promeniti da bi se nastavilo dalje. Ovo je magija kvadrata!

Može se desiti da tokom ovog perioda osetite blokade koje se tiču vaše individualnosti, kada ćete početi da dublje procenjujete svoje reči, pričanje istine, ili životne navike.... Mogli biste početi da se osećate frustrirano, posebno seksualno ako ne možete da se izrazite ili budete sa osobom koja vas privlači.

Može doći do zbunjenosti ili besa zbog prepreka koje se pojave na putu ili vas može iznervirati kašnjenje koje biste mogli doživeti tokom ovog tranzita. Međutim, takođe moramo shvatiti da u životu ne postoji greška ni za šta. Bez obzira na izazove koje ćemo doživeti u narednim nedeljama, oni imaju svrhu.

Tokom ovog perioda mogli biste da se osećate neumesno i usporeno, kao da niste sigurni ko ste, gde se nalazite ili gde uopšte pripadate. Pokušajte svakog dana sebe da podsetite da će ovo proći, a onda će doći trenutak akcije.

planeta, svemir Pixabay.com

Ovaj retrogradni Mars će slomiti - ne samo nas same, već i mnoga područja našeg života, uključujući veze i karijere!

Kako napredujemo kroz ove lekcije i kvadrat Saturna-Marsa, koji će nas bolno osvestiti o tome šta želimo, transformišemo se u nove ljude. Novi načini postojanja, življenja, pa čak i sanjanja.

Ovo je vreme da se usredsredimo i fokusiramo na istinu, tako da kada Mars postane direktan nećemo imati problem da sledimo tačno ono što znamo da moramo da uradimo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA