Mesečeve mene menjaju život: Evo kad je najbolje započeti nešto novo, a kad treba od svega dići ruke

Različite faze Mesca imaju snažan uticaj na određene pojave kod biljaka, životinja i ljudi

  • 0
Pun Mesec Foto: Pixabay

Mesečeve mene i te kako utiču na život na planeti Zemlji. Mnoge osobe osećaju uticaj kretanja Meseca na svojoj "koži" - to se najčešće manifestuje kroz probleme sa snom i promene u raspoloženju. Naučnici tvrde da odgovornost za uticaj Meseca na naš organizam snosi melatonin, hormon koji utiče na ciklus sna i budnog stanja. On varira tokom mesečevih mena, ali nije dokazano da li to čini samo pod uticajem ovog nebeskog tela ili biološkog časovnika koji postoji u ljudima.

Prema narodnim verovanjima, Mesec je taj koji nas usmerava kad bi trebalo da se odvažimo i napravimo "velike rezove", a kad da se pritajimo i sačekamo povoljniji trenutak da bi nam ono što želimo da uradimo išlo za rukom.

1.Mlad Mesec

Ovo je primarna faza Meseca, kada su Mesec i Sunce u poravnanju. Zbog toga se Mesec ne može videti sa Zemlje.

U ovom periodu trebalo bi da se okrenemo ka sebi i da se zapitamo šta je ono što bismo želeli da promenimo, na čemu bi trebalo da poradimo da bi naš život bio kvalitetniji i bolji i koga bi trebalo da isključimo iz života, jer osećamo da nam „krade energiju“.

Ovo je idealno vreme za boravak u samoći i ličnom preispitivanju.

Takođe, mlad Mesec je odličan za započinjanje novih poslova, za sejanje bašte, za početak gradnje kuće i kupovinu većih stvari u kući, za venčanja i krštenja... Izbacite stare stvari iz kuće i obavezno nekome nešto poklonite.

Ako se ošišate u vreme mladog Meseca, kosa će vam biti bujnija i jača

  

2. Prva četvrt

Sada je trenutak da započnete realizaciju onoga što ste planirali u periodu mladog Meseca.

Usmerite sve svoje snage i pozitivnu energiju na ono što želite da vam se ostvari, jer kako Mesec bude rastao tako će da rastu i vaša približavanja cilju koji ste zacrtali. Ako vam u prethodnom periodu neke stvari nisu išle za rukom, sada dolazi do preokreta; potrebno je samo da uložite energiju i usredsredite se na ono što želite da ostvarite.

U periodu prve četvrti Meseca dobro je da obavite zdravstvene preglede i eventualne intervencije. Ujedno, ovo je vreme za donošenje teških odluka – nebo vas podržava da odaberete onu koja je najbolja „za opšte dobro“.

3. Pun Mesec

Emocije su „odvrnute na najjače“, pa ako primetite da ste osetljiviji nego inače, znajte da je za to kriva ova mesečeva faza. Možete se osećati poput izduvanog balona ili ćete prštati od energije, možete biti pospani ili „brojati ovčice“ do tri ujutro, možete biti gladni ili u potpunosti izgubiti apetit... Sve su to posledice punog Meseca.

Ukoliko vam je neko dužan, sada je vreme da tražite novac; ako tražite poslovnog partnera ovo je idealan trenutak, baš kao što je i trenutak za traženje povišice. Ako želite da smršate, probajte da budete na vodenom postu baš kad Mesec uđe u ovu fazu – kilogrami će se brže i lakše topiti.

4. Poslednja četvrt

Idealan je trenutak da se ratosiljate svega što vam stvara opterećenje – faza Meseca će vas u tome podržati. Takođe, ako želite da se oslobodite nekih navika koje vas ugrožavaju poput uživanja u alkoholu, pušenja ili strasti prema kocki, prekinite „loš niz“ upravo u fazi poslednje četvrti Meseca.

Tražite oproštaj od onih o koje ste se ogrešili, uputite zahvalnost onima koji su vam pomogli, ne razmišljajte o novim poduhvatima i nemojte sebi postavljati previsoke ciljeve. Sačekajte da dođe mlad Mesec, pa tada revidirajte listu prioriteta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA