≫ 

Osobe rođene u ovom znaku držaće vas kao malo vode na dlanu, a od vas će tražiti apsolutnu predanost

Astrolog Aleksandra Bjeljac otkriva sve karakteristike Bika

  • 4
Bik/zodijak Foto: Pixabay

Astrolog Aleksandra Bjeljac otkriva kakav je zapravo horoskopski znak Bika. 

Vladavina Bika počinje od 20. aprila do 20. maja. U pitanju je fiksni znak koji predstavlja drugi zodijački znak i vladajuća planeta mu je Venera.

Po legendi, vrhovni bog Zevs se prerušio u belog bika ne bi li osvojio ćerku grčkog kralja Atenora, jednu od najlepših žena tog doba, po imenu Evropa. Kako je Zevs bio avanturista i zaljubljive prirode, poželeo je da ima upravo ćerku kralja Atenora.

Međutim, pošto nije bilo lako iskrasti se sa Olimpa i pobeći od boginje Here, odlučuje da se preruši u belog bika i tako se prikrade najlepšoj ženi. Toliko je izgledao lepo i pitomo da Evropa nije mogla odoleti biku, već je prišla da ga pomiluje. U tom momemtu joj je odao počast i savio se blagonaklono, a ona je tada poželela da ga uzjaše. U času kada Evropa sede na njega, Zevs munjevito krene da trči prema moru, došavši na obalu, more napravi prolaz i on kroz taj prolaz, okružen valovima, odvede prelepu princezu na ostrvo Krit. Po dolasku na Krit, Zevs se prikazao u svom punom obliku.

Kasnije legenda govori da su imali tri sina. U čast njenu odluči da se njeno ime ne zaboravi i kontinet dobi ime Evropa, a Bika kao žrtvu prinesoše bogu mora Posejdon, u znak zahvalnosti što mu je omogućio put kroz more. Posejdon u znak zahvalnosti postavi na nebu sazvežđe Bika.

Bikovi u ljubavi

Mitologija govori o Bikovskom temperamentu, karakteru, ali i o tome kakvi su i u ljubavi. Snažni, čak ponekad sirovi primenjivači snage. Ovi ljudi znaju i žele da ugode onima koje vole. Bikovi su u ljubavi spremni da se žrtvuju za svoje partnere. Pošto je Bik drugi zodijački znak vezujemo ga za materijalno, pa možemo reći da pored osobe rođene u znaku bika sigurno nećete ostati ,,niti gladni niti žedni", jer će se boriti da obezbede sve uslove za život. Ipak, od vas će tražiti istu takvu predanost i marljivi rad, ako ste njihov partner.

Kada su veze u pitanju, verni su, lojalni i požrtvovani.

U intimnom odnosu vole da isti traje, da se prepuste uživanju i puste partnera da ih zadovolji, ali i i sami vole da se posvete partneru i ispune svaku njegovu erotsku želju.

foto Pixabay foto Pixabay

Za brak biraju osobe slične sebi: temeljne, stabilne, emotivne i predane. Nikada neće odabrati osobe koje ne mogu da im pariraju.

Žene vole uspešnog muškarca koji im daje sigurnost i obezbeđuje harmoničan život.

Muškarce privlače sposobne žene. Vole porodičan život. Moraju biti sigurni da je ta žena spremna da ih prati i poštuje moralne vrednosti.

Fizički izgled Bika i slabe tačke

Fizički izgled Bika govori da su osobe rođene u ovom znaku krupnije građe, krupnih očiju, smeđe kose. Uglavnom svi pripadnici znaka Bika su upravo umetnički nastrojeni, lepog izgleda, blage naravi, prijatni, ljubazni, emotivni.

Vremenom se mogu zapustiti i ulenjiti, jer su pravi gurmani i uživaju u hrani.

Slabe tačke Bika su gojaznost, te problematična koža, ali i problemi sa grlom.

Bikovi u poslu 

U poslu Bikovi su vrlo nezavisni, kreativni, maštoviti i zapravo vole svoj posao i uživaju u istom. Uvek će dati sve od sebe da uspeju. Zanimanja koja im leže su zanimanja koja nose neku vrstu umetnosti, ali dobri su i bankari, ugostitelji i odgovara mi uopšteno rad gde je zastupljena neka vrsta prefinjenosti i umetnosti.

Bik horoskop znak Foto: Pixabay

Bikovi se najčešće dovode u vezu sa novcem i materijalnim vrednostima. Ne vole promene, a kada se odluče za profesiju tome ostaju dosledni. Rad sa novcem im je predodređen i sve one delatnosti koje im omogućavaju komforan i miran život.

Bikovi kao prijatelji 

U prijateljstvu su verni, iskreni i lojalni prijatelji na koje se uvek može osloniti. Dobro će vas iskritikovati, ali ćete uvek znati na čemu ste. Bik kao znak je predstavnik naše planete zemlje.

Bik vlada svim rodnim mestima, pašnjacima, livadama, poljima. Svaki cvet se vezuje za znak Bika i planetu Veneru. Stoga, po okruženje i okolinu, vrlo su produktivni.

Instagram nalog Aleksandre Bjeljac možete pratiti OVDE.

Karakteristike osoba ođenih u znaku Ovna možete da pročitate na OVOM LINKU

Video: Horoskop za one koji su solo! Saznajte kome će sve ova jesen doneti nove ljubavi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA