Osobe rođene u ovom znaku su nezgodni neprijatelji: Strastvene su, intuitivne i vole da se svete

Vladaju smrću i ponovnim rađanjem, a zadovoljstvo im je na granici opasnosti, ali i okrutnosti

  • 3
foto Pixabay foto Pixabay

Astrolog Aleksandra Bjeljac otkriva kakav je zapravo horoskopski znak Škorpija. 

Vladavina horoskopskog znaka Škorpije traje od 21. oktobra do 20. novembra. Ovo je fiksni, vodeni znak kojim vladaju planete Mars i Pluton.

Mitologija

Orion, sin Posejdona, bio je tada najlepši čovek na zemlji, ali ne mnogo omiljen među bogovima Olimpa. Prvi je nezadovoljstvo bogova iskusio zbog svog neumesnog ponašanja prema Meropi, Ojnopionovoj kćerki. Zbog nedoličnog ponašanja Orion je bio slep. Vid je uspeo vratiti gledajući u Sunce. Nakon toga Orion se hvalio da će da se udružiti sa Artemidom i pobiti sve divlje zveri na zemlji, što je uzrokovalo da Apolon nagovori majku Geu da na Oriona pošalje čudnovatu škorpiju koja nikako nije mogla biti ubijena.

Ona je trebalo da ubije Oriona.

Dok se sa njom borio u vodi, Orion je greškom bio pogođen Artemidinom strelom, jer je Apolon rekao da se u vodi nalazi njen neprijatelj. Bila je očajna kada je saznala da je u stvari pogodila Oriona.

Artemida je od Asklepija tražila da mu vrati život. Iako je Asklepije prihvatio njen zahtev, Zevs ga je udario gromom i sprečio u tome. Ipak, Zevs ih je kasnije sve zajedno postavio na nebo. I tako je nastalo sazvežđe Škorpije. Ali je sazvežđe Oriona odvojio od sazvežđa Asklepija, kako on ne bi mogao izvesti Oriona.

foto Pixabay foto Pixabay

Škorpija predstavlja borbenost, strast, agresivnost i duboka osećanja. Pripadnici ovog znaka su magnetični, harizmatični. Vladaju smrću, ali i ponovnim rađanjem. Zadovoljstvo im je na granici opasnosti, ali i okrutnosti.

Privučeni su duhovnim, kao i okultnim stvarima. Žele da dominiraju i sa njima uvek znate na čemu ste.

Vode se emocijama, mada na trenutak mogu delovati daleko i nestvarno. Skloni su teorijama zavere. Ne plaše se smrti, kao ni novih početaka. Dosta sumnjičave, ljubomorne, ali pre svega iskrene, strastvene i intuitivne osobe.

Fizički izgled

Rođeni na početku ovog znaka mogu biti nižeg rasta i sitniji. Ostale Škorpije su uglavnom višeg rasta, tamnije kose i tamnijih očiju. Veoma su šarmantni i deluju odlučno i graciozno.

Uglavnom vas „streljaju pogledom“. Njihov pogled može biti ubitačan. Gestikulacija kod Škorpija je naglašena – imaju uglavnom podignutu obrvu i za njih je karakteristična mimika očima.

Škorpije i okruženje

Njihova prijateljstva su duboka i iskrena. Ne vole pasivne ljude. Uvek kažu ono što misle. Na prvi pogled mogu delovati rezervisano za određene ljude. Skloni su analizi ličnosti i vole da su u pravu. Dobro pamte i čekaju priliku da vam argumentuju činjenice u vašem odnosu.

Lako komuniciraju i mogu se prilagoditi svima, ali Škorpije vremenom mnogima postaju nejasne.

Horoskop 2018 skorpija Foto ilustracija: Telegraf

Vole da imaju kontrolu nad vama, ali traže slobodu u prijateljstvu. One će vas uvek nasmejati, ponekad sa dozom crnog humora.

Biće uvek tu za vas, zaštitiće vas i biće vam odane. Dakle, jako su dobri prijatelji i od njih možete očekivati dobar savet. On će biti iskren i zasnovan na bazi njihove intuicije. Jednostavno, Škorpije su dobri prijatelji i nezgodni neprijatelji.

Posao

U poslu vole da se takmiče. Očekuju da ih cenite i veoma su sigurni u svoje sposobnosti. Uverljivi su, pa kada rade, sve rade precizno i posao završavaju besprekorno do kraja. Oštroumni su i vole da otkrivaju na neki način misteriozne stvari. Sami u sebi nose dozu misterioznosti.

Vole bilo kojim poslom da se bave, da istražuju nešto nepoznato. Poslovi u kojima ih najčešće možemo videti su privatni detektivi, policajci, inspektori, hirurzi, psiholozi, vojnici, kao i svim zanimanjima koja naizgled deluju „opasno“.

Ljubav

Škorpija je jedan od najseksepilnijih znakova. Ljudi rođeni u ovom znaku poseduju jaku strast i vrlo su posesivni. U intimnim odnosima vole da imaju sa vama i duhovnu povezanost. Vole da im dozvolite da se osećaju superiorno, ne vole agresivne partnere. Nekada imaju osećaj da nisu dovoljno voljeni.

Telesna strast im je naglašena. Mogu biti vrlo sumnjičavi u partnerskim odnosima, a tek kada se uvere da su vaše emocije iskrene i čiste, tada će vam se prepustiti u potpunosti.

Škorpija Shutterstock

U intimnim odnosima osobe rođene u znaku Škorpije su vrlo zahtevne. Morate umeti da ih ispratite, a budite sigurni da će se potruditi da uživate maksimalno. Osećanja im mogu varirati. Dakle, uvek im morate pružiti osećaj da ih cenite i poštujete, mada oni sami nekada ne cene tuđa osećanja.

Vole da vas zavode, ali su i skloni promeni partnera. Ako im instinkt govori da niste dovoljno jaki i da ne možete da ih ispratite, zameniće vas. Pružite im sve ono što očekuju od vas i divite im se – tad će svi biti kako treba i biće vam odane.

Zdravlje

Kada su bolesni jako brzo se oporavljaju. Umeju bukvalno da se dignu iz mrtvih. Jedan od najotpornijih znakova, skloni brzoj regeneraciji. Osetljivi su im donji deo stomaka, bešika, kod žena reproduktivni organi. Oprez od infekcija.

Skloni su depresivnim stanjima koje sami samo mogu da reše. Vole da oprobaju alternativne metode lečenja.

Instagram nalog Aleksandre Bjeljac možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA