≫ 

Kako blizanci imaju "iste" natalne karte, a drugačije sudbine? Astrolog objašnjava šta pravi razliku

Iako se očekuje da deca rođena u razmaku od samo nekoliko minuta imaju slične životne puteve, to se najčešće ne događa

  • 4
Devojke žene bliznakinje džemperi odeća osmeh Foto: Shutterstock

Posmatrajući blizance, oni su naizgled isti, ali su im sudbine različite. Oduvek se pitamo kako to da dvoje blizanaca imaju različite karaktere, životne puteve, ciljeve..., a rođeni su u razmaku od samo nekoliko minuta.

Upravo je ta razlika od nekoliko minuta dolaska na svet i svaka sekunda razlike sa astrološkog posmatranja jako bitna, jer se svaki stepen pomera kao i znak prilikom tačnog vremena rođenja, objašnjava za Telegraf astrolog Aleksandra Bjeljac.

Na primer, dvoje blizanaca sa Suncem u Ovnu i sa podznakom u Ovnu (dupli Ovan) su naizgled isti, ali opet različiti.

U astrologiji ne postoje dve iste natalne karte, pa tako i za blizance ne postoje. Zašto je to tako?

Razliku pravi stepen koji igra najvažniju ulogu. Po definiciji, prvi stepen je stepen prvog znaka, prve kuće, drugi drugog, treći trećeg...

Uzećemo primer - prvo dete je rođeno na 5. stepenu podznaka Ovna, a drugo na 6. stepenu. Sunce pada na 5.30 stepena Ovna i pritom jednom od njih osa prve kuće početka ascendenta pada na 5.20 stepeni, dok drugom pada, na primer, na 6.0 stepenu. Tu već imamo razliku, jer će drugo dete imati Sunce u 12. kući, dok će prvo imati u prvoj kući. Kod jednog će biti fokus na značaju 12. kuće, dok će kod drugog akcenat biti na značaju 1. kuće.

Kada pogledamo stepene vidimo kod jednog 5. stepen - stepen znaka Lava i 5. kuće, dok kod drugog vidimo 6. stepen, stepen 6. znaka, znaka Device i 6. kuće. Dakle, oboje imaju svakako podznak Ovan i samim tim karakteristike Ovna, ali će jednom biti, osim karakteristika Ovna, i karakteristike Lava i 5. kuće, dok kod drugog Device i 6. kuće.

Blizanci, horoskop Foto: Pixabay.com

Ako znamo da je 5. polje polje ljubavi i 5. znaka - znak Lava, a 6. svakodnevnog života i 6. znaka - znak Device, videćemo da će jedno dete biti okrenuto emocijama, tj. fokus će kroz život stavljati na emocije, sport, zabavu, decu... Drugi blizanac će se usmeravati na rad, posao, svakodnevne aktivnosti.

Jednom blizancu je pravac zabava, a drugom obaveze, ali će oboje biti uporni u tome zbog zajedničke karakteristike istog podznaka - znaka Ovna. Ipak, svest jednog blizanca će biti malo zatvorenija i tajanstvenija zbog sunca u 12. kući, dok će kod drugog blizanca biti direktnija i otvorenija zbog Sunca u 1. kući. Jedan od blizanaca će svoje rezultate postizati iz senke, iza kulisa, dok će drugi to činiti pod svetlima reflektora, na pozornici.

Sustinski, oboje blizanaca će biti uporni u realizaciji svih zamisli, bilo svesnih ili nesvesnih.

Ako gledamo drugu kuću koja predstavlja način kako zarađujemo i naše finansije, na primer, u ovom slučaju imamo znak Bika na vrhu druge kuće i vezaće ih ista karakteristika, a to je da će težiti sigurnosti, da se obezbede materijalno. Ali, način obezbeđivanja novca će biti drugačiji; jednom od blizanaca će vrh 2. kuće, na primer, počinjati na 9. stepenu, a drugom na 10. stepenu.

Blizancu kojem vrh 2. kuće počinje na 9. stepenu biće lakše da sve što počne i realizuje, dok kod drugog blizanca 10. stepen govori o sporijoj i težoj realizaciji. Zašto je to tako? Zato što je 10. stepen analogan znaku Jarca koji govori o težem putu do realizacije.

Natalna karta Foto: Pixabay.com

Ovo je samo osnovni deo razlike u životima blizanaca. Razlike dodatno određuju mnoge stvari - pozicija planeta i vrhova ostalih kuća, jer se može desiti presek planete. Stoga je tumačenje natalne karte blizanaca dosta zahtevno i odgovorno.

Instagram nalog Aleksandre Bjeljac možete pratiti OVDE.

Video: Blizanci su dupla sreća, a zamislite školu u kojoj uče 52 para dvojki!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    5. april 2021 | 22:05

    A zapravo je prava istina da je tako jer su horoskopi gluposti. Verujte u Boga i krojite sami svoju sudbinu!

  • Sasa

    7. april 2021 | 17:16

    Vrlo zanimljivo , veliki pozzzzzz Alexsandri 😊

  • Maja

    6. april 2021 | 06:42

    Niko ne zna toliko precizno vreme rodjenja. U bolnici ti zaokruze na 5-10min. Sledi da je svacija natalna karta promasaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA