Koji se to znak Zodijaka ne slaže s vašim i kako da prevaziđete te razlike

Saznajte s kojim znakom niste kompatibilni

  • 3
horoskop astrologija Zodijak Foto: Pixabay

Neki horoskopski znaci se jednostavno ne slažu i imaju teškoće sa formiranjem trajnih veza.

Prosto žele potpuno različite stvari i osećaće se kao da razgovaraju sa zidom kada pokušaju da se slože.

I pored toga što, kada je u pitanju kosmička kompatibilnost, astrolozi vole da podsećaju ljude da je važna „cela natalna karta“, a ne samo njen sunčev znak, ipak postoje neki znaci Zodijaka koji se nikako ili teško slažu, ali postoje i načini kako da prevaziđu svoje razlike.

Muškarac i žena neslaganje Foto: Shutterstock

Ovan

Ovan je vezan za Mars, a Rak za Mesec, što znači da imamo posla sa jednim brzim, duboko emocionalnim znakom. Kao takvi, i Ovan i Rak dele poteškoće u kompromisu, što dovodi do potencijalnog sukoba.

Ovnovima je veoma teško da se slože jer su nezavisni i mogu nenamerno da uvrede Rakove samo time što su otvoreni, pošteni i direktni. Da bi se slagao sa Rakom, Ovan mora da uspori, da ih sluša više i inspiriše da se izražavaju o tome kako se osećaju.

Bik

Lavova strast prema reflektorima i centru pažnje bi mogla da ih istera iz takta. Lavovi nisu najskromniji znak zodijaka, a Bikovi se ponose što su prizemljeni i samosvesni. Isto tako, Bik i Lav su izrazito svojeglavi, tvrdoglavi i nefleksibilni.

Bik bi sa Lavom trebalo da pokuša da se poveže preko svoje ambiciozne prirode i posvećenošću za ostvarivanje ciljeva.

Blizanci

Blizanca slobodnog duha iritira Devica sa svojim kritikama i hiper-svesnošću oko svakog detalja. Prirodna potreba Device za kontrolom i redom može da je dovede u sukob sa vazdušnim Blizancem.

Ipak, uprkos velikim razlikama, oba znaka su pod uticajem Merkura koji vlada njima, stoga su i jedni i drugi promenljive prirode. To znači da je potencijal da se slože kombinovanjem intelektualnih snaga i zajedničkim radom na projektima ogroman.

Svađa, rasprava, ljubav Foto: Shutterstock

Rak

Iako su oba kardinalni znakovi, Vagina vazdušna energija ima tendenciju da se sukobi sa emocionalnom i vodenom prirodom Raka. Oba znaka su reaktivna i teško ih je utešiti nakon što su povređeni, što je često razlog zašto njihovi odnosi ne traju dugo.

Ako žele da pronađu zajednički jezik, neka pokušaju da naprave kompromis i ostanu mirni kada naiđu na problem. U vreme predaha, trebalo bi da integrišu međusobnu ljubav prema umetnosti, dekorativnom i lepom — to bi mogla biti neočekivana prilika da se povežu.

Lav

Lav i Škorpija, jednako su - drama. To je kao sukob kosmičkih titana, bitku između Zevsa i Hada. Oba znaka imaju snažno magnetno prisustvo, međutim Škorpije su jako misteriozne i nikad se ne zna šta se dobija sa njima.

Postoji mnogo prostora za borbu za premoć između ova dva znaka. Da bi se Lav slagao sa Škorpijom, mora da dokaže da je "od poverenja" tako što će biti otvoren i autentičan, jer samo tada će Škorpija da spusti gard oko njih.

Devica

Praktičnost i realizam Devica su ono što stvara ogromnu nepovezanost između njih i Strelca, koji su filozofski nastrojeni. Ako žele da se slažu, Devica mora da se opusti i nauči da se prepusti i zabavi s vremena na vreme.

Strelčevi su skloni da realizam Devica i njihovu brigu o pripremi i posledicama dožive kao širenje negativne energije. Stoga, Device bi trebalo da izbegavaju da deluju kao pesimisti, tako što će dozvoliti Strelčevima da istražuju i zabrljaju bez osuđivanja.

Svekrva snaja snajka svađa, rasprava mother in law daughter disagreement Foto: Shutterstock

Vaga

Vaga i Jarac su različiti u skoro svakom pogledu. Vage biraju diplomatiju, dok Jarčevi biraju autoritet. Vage traže harmoniju i saradnju, dok su Jarčevi neverovatno samouvereni. Međutim, oba znaka su veoma jaka u svojim uverenjima o tome šta je "ispravno" i "pogrešno" i traže poštovanje od drugih.

Najbolji način da ovo uparivanje funkcioniše je da se - ne uparuju. Ako do toga mora da dođe, najbolje da pokušaju da se drže grupnih sastanaka, jer oba znaka vole da se druže. I za Vage je važno da zapamte da Jarčevi vole svoj prostor.

Škorpija

I Škorpija i Vodolija su nezavisni znakovi, često dogmatični i zaglavljeni na svojim putevima. Upravo ih ovi "kvaliteti" nerviraju jedno kod drugog. Teško im je da razumeju jedni druge, međutim, uprkos njihovim razlikama, mogu da otkriju da imaju o mnogo čemu da razgovaraju, jer oboje vole duboke i mudre razgovore.

Da bi se Vodolija slagala sa Škorpijom, treba da pokuša da potraži zajednički jezik kroz zajedničke radoznale i intuitivne prirode. Ako svoju vezu zadrže na intelektualnoj, a ne emocionalnoj strani, mnogo će izvući iz tog odnosa.

Strelac

Iako dele vladajuću planetu Jupiter, Strelčevima može da bude teško da se slože sa Ribama. Iako su oba znaka ekspanzivna po prirodi, vatrena energija Strelca nosi utemeljenu suštinu koja nedostaje Ribama, što može da bude frustrirajuće.

Da bi se bolje slagali, ova dva znaka treba da potraže zajednički jezik kroz svoja duhovna, filozofska i kulturna interesovanja i stvore ravnotežu u svojoj energiji tako što će zauzeti nežniji i mekši pristup.

Muškarac, žena, krevet, svađa, rasprava Foto: Shutterstock

Jarac

Jarčevi smatraju Ovnove dramatičnim i napornim, ali kada su u pitanju posvećenost i nagon, ova dva znaka imaju mnogo toga zajedničkog. Kada Jarac i Ovan udruže snage na projektima ili bilo čemu što zahteva snažan osećaj vođstva da bi se stvari obavile, niko drugi nema šanse protiv njihove kombinovane ambiciozne prirode.

Dakle, iako može doći do velike borbe za moć između ova dva znaka, treba da daju prednost neverovatnim rezultatima koje mogu da postignu ako se povežu oko zajedničkog cilja. Da bi održali harmoniju, treba da nauče kako da dele ulogu vođe i budu i timski igrači.

Vodolija

Vodolija i Bik su i pouzdani i tvrdoglavi fiksni znakovi, i tu se sličnosti završavaju. Zajednički dijalog između njih  odražava dve različite osobe od kojih je jedna posvećena održavanju određenog niova u životu, a druga uvek razmišlja više. Vodolije su posvećene svojim prijateljima, timu i zajednici, a Bikovi su predvidljivi i više fokusirani na to da rade ono što je najbolje za njih.

Kada pokušaju da se slože sa Bikom, nefleksibilnost Vodolije je ono što će najviše oštetiti taj odnos. Rešenje je da Vodolije nauče da se slažu "da se ne slažu" i da pokušaju da ne ispadnu snishodljivi.

Ribe

Ribe su kreativne i spore, i mogu prilično sa time da iziritiraju Blizance, jer su oni po prirodi energični i brzi. Sporije komuniciraju, zbog čega ih Blizanci slabije razumeju, što izaziva svađe između ova dva znaka.

Ipak, oba znaka su prilagodljiva i radoznala, što im ide u prilog. Njihovo slaganje i pronalaženje sličnih osnova može da zahteva mnogo strpljenja, emocionalnih granica i realnih očekivanja jedno od drugog, prenosi "Well and Good".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA