• 0

Novi mesečni izazovi: Zvezde nude sliku neusklađenosti želja i realizacije, u Novu godinu ulazimo "unatraške"

Pogledajte šta su vam zvezde predvidele za decembar

  • 0
Horoskop, zodijak, astrologija, žena, zima, sneg

Foto: Pixabay

I evo nama završnice ove 2022! A evo nama i početka zime... Hajd' zimi ćemo da se radujemo, jer od momenta ulaska u ovo godišnje doba, dan će se produžavati, a noć će biti sve kraća... i tako ćemo grabiti minut po minut svetlosti duže na putu ka proleću... A radovaćemo se i kraju ove godine – neko zato što je bila teška i preteška, neko zato što je donela promene koje su se dugo čekale; neko će reći „nikad gora!“, a za nekog će ipak biti – „nikad bolja!“

Kako piše za Telegraf astrolog Olga Savić, u momentu ulaska u decembar u znaku Strelca se nalaze Sunce, Venera i Merkur. Pluton je u Jarcu, Saturn u Vodoliji. U znaku Riba nalazi se Mesec u prvoj četvrti, retrogradni Neptun i Jupiter. U znaku Bika je retrogradni Uran, a u znaku Blizanaca retrogradni Mars.

Imamo sliku neusklađenosti između želja i realizacije. Imamo sliku raskoraka u odnosima bilo kog tipa, imamo sliku nedoumica, sumnji, tajni, neizvesnosti. Imamo sliku raštrkanosti i razuđenosti – misli se sudaraju u glavi, a dela teško ostvaruju.... makar ne iz prvog pokušaja.

Neptun 4. decembra kreće direktnim hodom. Kreće iz kvadrata sa Venerom i Merkurom iz znaka Strelca kao i retrogradnim Marsom iz znaka Blizanaca. Umesto „dizanja magle“ i rasvetljavanja – izgleda kao da ulazimo u period u kojem ćemo dodatno biti umotani u čudno, tajno, lažno, neizvesno i u kojem još uvek imamo problem da se fokusiramo na ono što nam je zaista važno, već se „gubimo“ u moru dešavanja koja kao da ne vode nigde. Sve vrste odnosa ulaze u dodatno mutnu fazu.

Merkur 6. decembra prelazi u znak Jarca. Već 12. decembra ulazi u retrogradnu senku jer ga očekuje redovan retrogradni hod od 29. decembra. Što bi značilo – u novu 2023. ulazimo „unatraške“ – ma divota! Kakav ulazak, takva će i godina biti... No, Merkur u Jarcu će doneti naše pokušaje da budemo praktični, realni, usmereni... koliko ćemo biti uspešni u tome, videćemo...

Već 8. decembra imamo pun mesec u znaku Blizanaca, i to u konjunkciji sa retrogradnim Marsom. Ovo je varijanta – „Ma ima da kažem/uradim – pa neka bude šta bude!“ Nepovoljan period za saobraćaj bilo koje vrste, nepovoljan za komunikaciju (bar onu “normalnu“), momenat kada reči i postupci kao strele izlaze iz nas, pogotovo ako smo ih dugo sputavali u sebi. Odluke donesene u trenutku, prekidi u odnosima, povrede, svi vidovi pobuna... i tako dalje i tako dalje...

Venera ulazi u znak Jarca 10. decembra. Posle širine, optimizma i slobode koju je pokušavala da ostvari u znaku Strelca – Venera sada ukazuje na potrebu za stabilnošću, racionalnošću, praktičnošću.

Jupiter 20. decembra ponovo ulazi u znak Ovna. Posle kratkotrajnog povratka u znak Riba u kojem smo imali potrebu da se povučemo, razmislimo, preispitamo svoje planove – ulazimo u fazu u kojoj smo spremni da ih realizujemo i ponovo krenemo napred.

Sunce 21. decembra ulazi u znak Jarca i zvanično nam počinje zima. Jarčevima želimo srećne rođendane, a nama želimo da zima bude blaga i što se vremena, ali i što se svega ostalog tiče.... Odmah 23. u znaku Jarca imamo i mlad mesec, koji je u kvadratu sa Jupiterom iz znaka Ovna i najavljuje nam početak prednovogodišnjeg krkljanca, žurbe, pokušaja da sve privedemo kraju i rešimo pre ulaska u 2023-u.

Pa, to bi bilo to, narode – srećno kroz decembar!

horoskop, zodijak, astrologija, ovan

Foto: Pixabay

OVAN

Ljubav

Slobodni Ovnovi nisu bez šansi da počnu sa novom ljubavnom pričom koja u sebi može sadržati elemente tajnosti i nositi velike strasti sa sobom. Ova priča bi čak mogla potrajati, ali će donositi i burnost, oscilacije, promenljivost. Takođe, moguće su obnove odnosa, ali će problemi koje ste imali i zbog kojih ste se razišli biti prisutni i dalje. Da li ćete ovog puta uspeti da ih rešite, pitanje je. Sve ovo je aktuelno tokom prve polovine decembra. Druga polovina meseca nije baš toliko protkana ljubavnim šansama – eventualno nešto kroz posao ili preko društvenih mreža. Što se tiče zauzetih – u decembar ulazite „na ratnoj nozi“ sa voljenom osobom. Problemi koji se ponavljaju, a koji se mogu vezivati za vernost i iskrenost. Posebno napeto biće u prvoj polovini decembra. Ostatak meseca je mirniji.

Posao

Problemi u dogovorima i komunikaciji sa saradnicima – neki od njih mogu dovesti i do prekida saradnje, naročito tokom prve dekade decembra. Od ulaska u drugu dekadu situacija se menja jer dolazite u kontakt sa ozbiljnim ljudima, a i vi ste spremniji da se više fokusirate i posvetite svemu što se vezuje za posao. Period kada možete stabilizovati svoje pozicije, ali i pokrenuti uspešne i dugotrajne poslove i projekte. Veći troškovi i odliv novca u prvoj polovini meseca, kasnije se situacija znatnije poboljšava.

Zdravlje

Slabiji imunitet i osetljivost respiratornog sistema, kao i sklonost povredama u prvom delu decembra. Drugi deo ovog meseca je zdravstveno stabilniji po vas.

foto Pixabay

foto Pixabay

BIK

Ljubav

Iako prva polovina meseca može doneti obnovu ljubavnih priča iz prošlosti ili vas pokrenuti u pravcu novih ljubavi – ipak ovaj period nije nešto naročito povoljan za ljubav. Obnovili staro ili počeli novo – posle nekog vremena će se ispostaviti da je odnos prezahtevan po vas i da vam ne donosi ono što vam je potrebno – stabilnost, povezanost, mir. Ulaskom u drugi deo decembra imaćete ozbiljnije i stabilnije ljubavne aspekte – ne samo da je ovo vreme pogodno za ljubav, isto tako vam odgovara i u smislu druženja, aktivnosti, izlazaka, zabave. Bikovi koji su zauzeti – tokom prve dekade decembra partnerov i vaš način funkcionisanja i karakteri biće teško usaglasivi, a mogu se otvoriti ili ponovo pokrenuti i pitanja vernosti, iskrenosti, posvećenosti odnosu. Ostatak meseca je uglavnom miran i bez velikih oscilacija.

Posao

Vaše su finansije već neko vreme pod pritiskom, što će biti posebno izraženo tokom prvih desetak dana decembra. Mogući su neočekivani troškovi i veliki odlivi novca. U ostatku meseca ćete po ovom pitanju funkcionisati jednostavnije, a moguće je da vam se u drugoj polovini decembra otvori i šansa za nove izvore zarade ili za pojačavanje postojećih. Generalno gledano – vaše poslovne pozicije su dosta stabilne, a imaćete mogućnost i da napredujete ili da na neki način proširite svoje poslovanje i uticaj.

Zdravlje

I za pripadnike vašeg znaka prva polovina meseca nije stabilna – osetljivost je pojačana, imunitet smanjen. Ostatak perioda vam donosi jačanje otpornosti organizma i zdravstvenu stabilizaciju.

foto Pixabay

foto Pixabay

BLIZANCI

Ljubav

Ljubavne akcije, prilike i neprilike obeležiće slobodnim Blizancima prvu polovinu meseca. I svega ovde može biti – i obnove nekih kontakata i veza, i ulazaka u avanture i kombinacije, i otpočinjanje tajnih priča, i šeme i šemice, i čudesna zaljubljivanja u varijanti – sreo sam/srela sam svoju srodnu dušu! Svega može biti, samo ne može da je nešto normalno, da se lepo razvija bez problema i oscilacija i da ide ka nekim ozbiljnijim i trajnijim dešavanjima. Ovo vam je očigledno period da ludujete, pa kada je već tako – a vi onda izvolite! Drugi deo decembra nudi neuporedivo manje emotivnih dešavanja, ali su zato ona ozbiljnija, zrelija i mirnija. Zauzeti – prva polovina meseca je dosta zahtevna i turbulentna i moguće je da će u ovom periodu biti i nekih preseka i odvajanja. Da li trajnih ili će ovo biti samo zarezi? Videćemo.

Posao

Ni poslovni segment neće biti pošteđen od turbulencije tokom prve dekade decembra. Nemojte donositi nagle odluke u trenucima frustriranosti i besa, koliko god da se neki poslovni odnosi pokažu kao izvor velikog stresa po vas. Razmislite dobro, pa ako i nakon toga smatrate da je vreme za preseke – onda delajte. U svakom slučaju, u ovom periodu ćete imati velike zahteve od strane saradnika, koje ćete teško moći da ispunite u potpunosti. Drugi deo meseca vam donosi da na drugačiji način funkcionišete, mirnije.

Zdravlje

Dosta ste osetljivi, naročito u prvoj polovini meseca. Na „udaru“ su respiratorni organi, a moguće su i povrede kao i meteoropatske tegobe. Druga polovina decembra – prehlade, kosti, zglobovi.

horoskop, zodijak, astrologija, rak

Foto: Pixabay

RAK

Ljubav

Tajne ili pak neprijatne teme iz prošlosti mogu isplivati na površinu tokom prve polovine meseca i zauzetim Rakovima doneti teškoće u odnosu sa voljenom osobom. Ključ je kao i uvek u razumevanju i svrsishodnoj komunikaciji, kao i pokušajima da se teškoće prevaziđu i pronađe zajednički jezik. Ukoliko sve isterate načistac i rešite do kraja – ostatak meseca je korektan. Ukoliko ostanu „repovi“ – povremeno ćete imati osećaj distanciranosti i nerazumevanja sa partnerom. Što se slobodnih tiče – neko vas izrazito privlači i „kopa“ vam po mislima – ovo može biti nova osoba, ali može biti i prošlost, kao i neki vid tajnog odnosa. Da se sada emotivne priče mogu pokrenuti – mogu, ali bi za vas bilo bolje da to bude u drugom delu meseca jer ste tada i vi i druga strana stabilniji i spremniji za trajniju priču.

Posao

Osećate se stegnuto obavezama koje kao da se iz dana u dan uvećavaju, završavate poslove sa kojima drugi ne umeju da izađu na kraj a istovremeno – ne vidite da je vaš rad i trud u dovoljnoj meri cenjen. To može dovoditi i do vaše nervoze, ali i do nešto lošijih odnosa u radnom okruženju. U drugom delu meseca doći će do promena – bićete uključeni u ozbiljnije poslove i projekte, što će rezultovati nekom vrstom vašeg „proboja“ a u poslednjoj dekadi – i novim poslovnim šansama koje obećavaju.

Zdravlje

Stres je stavka koja može uticati na vaše zdravstveno stanje. Još ako u to uključimo preveliki odliv energije i probleme sa spavanjem – jasno vam je da je potrebno pronaći način da se opuštate, što više.

foto Pixabay

foto Pixabay

LAV

Ljubav

Sve deluje kao da će zauzeti Lavovi tokom decembra imati prilično korektnu situaciju u partnerskim odnosima. Ukoliko ste u braku ili živite zajedno – može tokom prve dekade biti neke nervoze oko dece, finansija – ali bi ovo trebalo da se reši prilično uspešno, na obostrano zadovoljstvo. Ukoliko ste u braku, u tom periodu možete imati manje nesporazume sa voljenom osobom, verovatno se vaši planovi neće baš uvek poklapati. No, zato će ovaj period za vas dvoje doneti i više ljubavi, strasti, izlazaka. U ostatku meseca mirna situacija – odnos možda nije toliko ispunjen energijom, ali sve funkcioniše po planovima. Slobodni Lavovi – kod nekih od vas prošlost će vratiti glavnu ulogu u vašem životu. Da li je to na duži rok ili ne – pokazaće vreme. Nove ljubavi i velike strasti aktuelne su naročito u prvom delu meseca.

Posao

Prva dekada meseca doneće više troškova, ali i nervoze u vezi sa poslom – naročito oko nekih osoba sa kojima teško pronalazite zajednički jezik, ali i u vezi sa okolnostim akoje vam ne idu naruku ovih dana. No, umećete da pronađete put i rešenje koji vam pogoduju. Planete se sele u sektor poslovnosti i poslovne svakodnevice – pa je pred vama period kada ćete biti striktno usmereni na posao, ali i kada će se pred vama otvoriti nove poslovne prilike. Nove saradnje sleduju vam u poslednjoj dekadi meseca.

Zdravlje

Mlađi – češće prehlade. Takođe, trebalo bi da promenite nešto po pitanju navika u ishrani i fizički se više aktivirate. Stariji – problemi sa kostima, zglobovima, meteoropatske tegobe.

Devica, horoskop

Foto: Pixabay

DEVICA

Ljubav

Prva polovina meseca ne radi u korist mira i stabilnosti u vašim emotivnim relacijama. Problemi mogu biti razni – od nemogućnosti da se dogovorite oko bitnih stavki i zajedničkih planova, problema sa članovima porodice i decom, pa sve do sumnji, nepoverenja i neiskrenosti. Još ako se neke od ovih tema ponavljaju (a to je vrlo moguće) – to će dodatno doprinositi neprijatnoj atmosferi u odnosu. Trudite se da pronađete zajednički jezik i rešenja za probleme. Ostatak meseca je pod mnogo boljom energijom – moći ćete da otputujete negde zajedno, a svakako ćete se više povezati i osećati jaču bliskost. Slobodne Device – ukoliko želite avanturu ili trenutno ne razmišljate o trajnoj i stabilnoj vezi – prva dekada meseca je savršena za vas. No, od sredine decembra se otvaraju neuporedivo bolje i stabilnije ljubavne prilike.

Posao

Lična ili porodična problematika se može odraziti i na poslovni segment – trudićete se, ali nećete baš uvek biti fokusirani i prisutni, pa su moguće vaše greške i kritike saradnika i nadređenih. Pokušajte da kroz prvu polovinu meseca stavite veći akcenat na posao i obaveze, ne rasipajte se. Drugi deo meseca već vam donosi vašu energiju – mirnu, praktičnu, racionalnu – i iste takve saradnike i ljude oko vas sa kojima nemate problem da se dogovorite i uklopite. Poboljšanje finansija u tom periodu.

Zdravlje

Nešto lošiji imunitet tokom ovog perioda, posebno kod starijih Devica koje mogu imati češće respiratorne tegobe, a u drugom delu decembra i aktivaciju hroničnih boljki.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima