Vreme čitanja: oko 3 min.

Ovog leta sedam planeta je retrogradno: Lav treba da se druži, a Vaga da postavi neke granice

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nešto neuobičajeno nas čeka u narednih nekoliko meseci

  • 0
horoskop, zodijak, astrologija, ljubav, romansa, par Foto: Pixabay

Čim čujemo da je neka planeta retrogradna, odmah nas zaboli glava, jer ko zna kako će taj "povratak nazad" da utiče na nas.

Ovog leta imaćemo čak sedam planeta koje će ići unazad!

Retrogradnost se dešava kada se planeta kreće unazad u svojoj orbiti. Ovo su optičke iluzije, ali se i dalje smatra da imaju uticaj na astrološkom nivou.

Pluton retrogradan od 1. maja do 10. oktobra

Retrogradni Pluton počinje u Vodoliji, pa ulazi u Jarca 11. juna. Stare borbe za moć i nekadašnje situacije biće ponovo otvorene i preispitane da bismo videli kako možemo da učimo i rastemo iz njih.

Saturn retrogradan od 17. juna do 4. novembra

On će ići unazad u Ribama i predstavlja trenutak u kojem razmišljamo kako da ostvarimo ciljeve za budućnost. Odnosi će biti testirani, jer odlučujemo u koga i u šta da uložemo energiju.

Neptun retrogradan od 30. juna do 6. decembra

Naša intuicija možda nije tako dobra kao što je obično kada je Neptun retrogradan u Ribama. Možda ćete početi da verujete u priče koje sami sebi govorite - čak i ako nisu istinite.

Retrogradna Venera od 22. jula do 3. septembra

Retrogradna Venera u Lavu će nas naterati da čeznemo za velikim izjavama ljubavi i naklonosti. Što manje pažnje dobijemo, to ćemo je više želeti. Važi i za finansije.

Merkur retrogradan od 23. avgusta do 15. septembra

Ova planeta će ići retrogradno kroz Devicu i vratiće bivše ljubavi i stari plamen. Ovaj tranzit će nas dovesti licem u lice sa prošlošću.

Uran retrogradan od 28. avgusta do 27. januara 2024.

Planeta koju karakterišu promene biće retrogradna u Biku. Ne očekujte velike talase ili rast tokom ovog vremena. Živite dan po dan da biste izbegli porast frustracija.

Jupiter retrogradan od 4. septembra do 30. decembra

Retrogradni Jupiter u Biku može se pokazati korisnim. Ovaj tranzit nas podstiče da pravimo proračunamo rizike umesto da uskačemo u njih bez gledanja. U suštini, to je poziv za čitanje sitnog slova.

Horoskop, astrologija, zodijak Foto: Pixabay

Kako će retrogradnost uticati na vaš znak

Ovan

Važno je da napravite finansijski plan koji vam odgovara. Zapamtite, prodaja je vaš prijatelj. Sačuvajte račune ako odlučite da se predomislite o kupovini.

Bik

Malo pomalo, procvetaćete u Bika kakav želite da budete. Ne vršite pritisak na sebe da evoluirate i transformišete odjednom jer to nije moguće.

Blizanci

Iskoristite harizmu da elegantno pređete kroz stare situacije u kojima ne želite da učestvujete. Evoluirali ste mimo svega toga. Ako ljudi projektuju negativnost na vas, ignorišite ih i fokusirajte se na sebe.

Rak

Vaše komunikacijske sposobnosti mogu biti ometane, sejući konfuziju među prijateljima i voljenima. Budite jasni sa onim što želite da kažete i spremni da objasnite šta tačno mislite da biste izbegli nesporazume.

Proleće, lepo vreme, leto, cveće, horoskop, zodijak, astrologija Foto: Shutterstock

Lav

Možda se osećate kao da ne dobijate dovoljno ljubavi od drugih, ali realnost je da se oni bave svojim problemima. Umesto da urlate o svojim frustracijama, družite se sa prijateljima i ponudite saosećanje.

Devica

Umesto da se nosite sa ovom retrogradnom energijom, želite da odete na odmor. Dozvola da neko vreme živite sa rukom u pesku - odobreno!

Video: Mesečni horoskop za jul 2023 astrologa Aleksandre Bjeljac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA