Vreme čitanja: oko 3 min.

Mesečeve faze: Kako da ih pratite i iskoristite njihove dobrobiti

Vreme čitanja: oko 3 min.

Mesečev ciklus se obično deli na devet faza; ali ovde donosimo sve o četiri osnovne faze

  • 0
Pun mesec nad Beogradom Foto: Nikola Tomić

U astrologiji, Mesec otkriva naše emocije. On je naša podsvest, zvezda vodilja ka Suncu. Ako je Sunce svetlost koju emitujemo, mesec je senka koju krijemo. U okviru natalne karte, astrolozi gledaju u tu senku da bi utvrdili instinkte preživljavanja, odbrambene mehanizme, pa čak i navike u ishrani.

Mesec je dugo bio povezan sa plodnošću i porođajem. Slično, Mesec u astrologiji ukazuje na uticaj majke i na to kako se mi brinemo o detetu u sebi.

- Naša energetska tela, kreativni procesi i ciklusi lečenja svi odgovaraju ciklusima Meseca. Mesec može poslužiti kao tragač za naše snove, naš samorazvoj i još mnogo toga - kaže Sara Fejt Gotestiner, autorka knjige "The Moon Book: Lunar Magic to Change Your Life".

Ona preporučuje praćenje faza Meseca i praćenje nivoa energije u lunarnom dnevniku i posmatranje ritualnih radnji koje dopunjuju i podržavaju svaku fazu.

Mesečev ciklus se obično deli na devet faza; ali ovde donosimo sve o četiri osnovne faze.

Mlad mesec

Mlad mesec označava prvi dan lunarnog ciklusa. Mnogi ljudi nazivaju mlad mesec "tamnim mesecom", tačkom kada je Mesec tačno između Sunca i Zemlje i metaforički, tačka čistog potencijala. Mlad mesec je kada postavimo nameru i posadimo seme onoga što bismo tek mogli uraditi. Vreme je da očistite sav nered, bilo da se radi o mentalnom stanju ili kupatilu.

Pošto je ništavilo poslednji čin pre stvaranja, Sara preporučuje da sebi date obilje praznog, blistavog vremena da istražite ono što je nerazvijeno.

- Ništavilo je sveto jer sve nastaje iz ničega. Ništavilo je sveto jer se tu svi vraćamo. Tama je dar; tu se dešava klijanje. Mesto gde se možemo odmoriti, obnoviti i krenuti ka rađanju ili ponovnom rođenju.

Period rasta 

Period rasta je otprilike dve nedelje između mladog i punog meseca. Mesec raste, a trebalo bi i mi. Ovo je aktivna, isceljujuća energija, prilika da se uskladi um sa radnjom.

- Mesec koji raste je vreme transformacije svesti iznad liniju. Iskoristite ovo vreme na najbolji način i usmerite svoju moć u dugotrajne rezultate. Zamislite svaku namernu akciju kao magičnu - sipate ponude ljubavi i odanosti u putire svog života - priča Sara.

Pun mesec

Pun mesec je polovična tačka u Mesečevom ciklusu i vreme kada plime i emocije bujaju. Nema skrivanja pod punim mesecom i njegova svetlost odražava ono što treba i što se više ne može ignorisati ili podneti.

- Pun mesec je mesto gde se susreću naša podsvest i svest. Naše želje i strahovi se mešaju. To je mesto alhemije. To je prilika. Osećaj "sve odjednom" koji nam osvetljava pun mesec nije dar koji treba protraćiti. Primamo otkrovenja i prosvetljenja. Pokazuje nam se šta moramo dalje da obradimo u našem sopstvenom procesu. Naša transformacija postaje opipljiva pod portalom punog meseca.

Večeras, 29. septembra je pun mesec, poslednji u godini. 

Slabljenje meseca

Period opadanja mesečevog ciklusa pada između punog meseca i novog meseca. Mesečeva svetlost počinje da opada dok se ona vraća ka potpunom mraku. Najavljuje vreme odmora, žetve i razmišljanja.

- Ako ste radili tokom novog meseca, rasta i punog meseca, onda bi sada mogla biti prilika da se odmorite i integrišete… Faza opadajućeg Meseca je sinonim za unutrašnjost. Unutrašnji radovi su ključni za naš razvoj. Iako ono na čemu radimo se ne može se lako videti, to ne znači da nije vredno ulagati vreme i energiju. Unutrašnji radovi su takođe neverovatno aktivni - zahtevaju mnogo energije i puno discipline i fokusa! Odajte sebi priznanje jer ostavljate prostor za odmor, dekompresiju i integraciju - zaključuje Sara, kako piše "Post".

(Telegraf.rs)

Video: Horoskopski znakovi koji se ponašaju dominantno i posesivno

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA