≫ 

Smatra se da ako dunete u PALAC možete da rešite ogroman problem koji vas muči u životu

Koliko god da deluju šašavo, neke jednostavne tehnike vam stvarno mogu mnogo pomoći u životu

  • 4

Ljudsko telo je predmet mnogobrojnih istraživanja koja nas uvek iznenade svojim rezultatima, a posebno su zanimljive veze između delova tela koji nam izgledaju sasvim nepovezano. Ali sam organizam je čudan mehanizam.

DOBRO POGLEDAJTE SVOJE ŠAKE: Ako vidite OVO, evo šta to znači za vas!

NEVEROVATNO: Ispustite čašu iz ruke svako veče pred spavanje i svi vaši problemi će nestati!

Logično je, na primer, to što bolove u grlu možete eliminisati češanjem uha. Tako piše časopis Men’s Health, a medicina kaže i da se u uhu nalaze brojni završeci živaca kojima se stimulišu rad i funkcija vrata, pa i grčevi u mišićima. Ili da živce možete smiriti i stres ublažiti kada se umijete hladnom vodom.

Time organizam podstičete da bolje iskorišćava raspoloživi kiseonik i doprema ga do svih delova tela. Lekari kažu da pomaže čak i da popijete čašu hladne vode.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ali postoji jedan jednostavan i koristan trik koji će vas za dve sekunde osloboditi uzbuđenja, treme i napetosti, a deluje pomalo luckasto.

Spremate se za neki javni nastup, razgovor sa šefom ili ste završili važan sastanak i ne možete da prestanete da mislite o tome? Kada dunete u svoj palac, vaše srce počeće da kuca sporije, a krv će mirnije cirkulisati vašim telom.

Ova tehnika stimuliše rad vagusa, dva ekspanzivna živca u telu od kojih se svaki proteže s jedne strane tela, kreću se od moždanog tkiva prema vratu i nastavljaju u grudi i abdomen, kažu stručnjaci Mejo klinike. Stimulacijom vagusa usporavamo rad srca što smanjuje osećaj stresa.

Foto: sxc.hu/milan6 Foto: sxc.hu/milan6

Stavite palac u usta (kao beba kad sisa palac), okružite ga što jače usnama kako biste stvorili vakuum i jako dunite. Tako stvarate pojačan pritisak unutar abdomena i grudi što stimuliše vagus, koji na taj način usporava otkucaje srca zato što pokušavate da izdahete kroz blokirani disajni put.

Probajte, ne košta ništa, a donosi tako potreban mir.

Palac nije jedini prst od kog vaš organizam može da ima dobrobiti. Probajte ove istočnjačke mudre koje leče stotinu bolesti:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA