• 13

SRBI GA OBOŽAVAJU: Da li znate šta je belmuž?

Ukoliko ne znate šta je, propuštate mnogo, i predlažemo da odmah ispravite grešku

  • 13

Belmuž je tradicionalan specijalitet iz istočne Srbije. Vekovima ga spremaju pastiri, od sasvim mladog, jednodnevnog sira, ovčijeg ili kravljeg, i kukuruznog brašna.

Ako obožavate da jedete sir, za vas imamo sjajne vesti

Ovaj specijalitet se tradicionalno sprema u kazanu, i potrebna je "muška" ruka za snažno mešanje!

Najukusniji je kada se pripremi od više vrsta sira, veoma je kaloričan, ali i neverovatnoi ukusan.

Prenosimo vam kako da uz što manje truda napravite ovo jelo:

Printskrin: Youtube/Nebojsa Kolak

Printskrin: Youtube/Nebojsa Kolak

U posudu sa debljim dnom stavite sir i na laganoj vatri mešate dok se ne rastopi i počne da vri.

Polako dodajte belo kukuruzno brašno uz stalno mešanje. Kada se iz mase počne izdvajati masnoća po ivici suda, belmuž je gotov.

Posolite po ukusu, služite toplo!

Daljinac

(Telegraf.rs)

Komentari

  • mama

    Tako je i bez Bozica a na Bozic obavezno

  • Milica

    E još će i proji da promene ime. Kakva glupost

  • marko

    albanski Kaqamak U palninama to rade

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima