SRBI GA OBOŽAVAJU: Da li znate šta je belmuž?

Ukoliko ne znate šta je, propuštate mnogo, i predlažemo da odmah ispravite grešku

  • 13

Belmuž je tradicionalan specijalitet iz istočne Srbije. Vekovima ga spremaju pastiri, od sasvim mladog, jednodnevnog sira, ovčijeg ili kravljeg, i kukuruznog brašna.

Ako obožavate da jedete sir, za vas imamo sjajne vesti

Ovaj specijalitet se tradicionalno sprema u kazanu, i potrebna je "muška" ruka za snažno mešanje!

Najukusniji je kada se pripremi od više vrsta sira, veoma je kaloričan, ali i neverovatnoi ukusan.

Prenosimo vam kako da uz što manje truda napravite ovo jelo:

Printskrin: Youtube/Nebojsa Kolak Printskrin: Youtube/Nebojsa Kolak

U posudu sa debljim dnom stavite sir i na laganoj vatri mešate dok se ne rastopi i počne da vri.

Polako dodajte belo kukuruzno brašno uz stalno mešanje. Kada se iz mase počne izdvajati masnoća po ivici suda, belmuž je gotov.

Posolite po ukusu, služite toplo!

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • amerika

    23. decembar 2017 | 14:15

    Koliko znam to jelo se zove cicvara, ne znam odakle se ovaj strani naziv stvori, valjda zbog eu hahaha

  • Radovan

    23. decembar 2017 | 14:01

    To je cicvara ili varivo crnogorsko bogovsko jelo koe se pravi za mile goste ili clanove najblize porodice. A najcesce se pravi u plemenima oko Podgorice Kucima , Bratonozicima, i Piperima. za ostsle ne znam. I vise se cijeni od bilo koeg pecenja.

  • Mr. No

    23. decembar 2017 | 13:36

    Kopija cicvare ili ti cicvara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA