≫ 

Bacate novac jer koristite previše deterdženta - evo koliko vam ZAISTA treba za čist veš

Kada je pranje veša u pitanju, mnogi jednostavno prate uputstva na kutiji deterdženta - ali nisu ni svesni da to nije uvek najbolje

  • 4

Sudeći po stručnjaku za čišćenje Šenon Laš, važno je da ljudi shvate da više deterdženta ne znači da će odeća biti čistija.

Jednostavan trik sa jajetom otkriva da li koristite KVALITETAN prašak za veš

Stavila je gumicu na kutiju deterdženta i tako uštedela pravo BOGATSTVO (VIDEO)

"Stvari tako ne funkcionišu jer pojeidni deterdženti mogu biti baziran na mastima. Ako vlakna odeće izložimo prevelikoj količini masti, ona počinje da privlači odeću", tvrdi ona.

Kako ne biste preterivali sa deterdžentom i trošili ga više ne go što je zaista potrebno za čistu odeću, Šenon je otkrila i koliko zaista moramo da ga stavimo.

Foto: Flickr/Stephen Bowler

U slučaju da je u pitanju mašina u koju se stvari ubacuju spreda, trebalo bi da stavimo samo jednu osminu preporučene količine deterdženta (odnosi se i na one u prašku, kao i na tečne), ako koristite veš mašinu u koju se odeća ubacuje sa vrha, onda bi, po njenim rečima, trebalo da koristie četvrtinu deterdženta.

Dodatni problem prilikom pranja može da bude i omekšivač jer Šenon tvrdi da odeći može dodati nepotrebnu masnoću jer je baziran na ulju.

Ona preporučuje ljudima da pri svakom pranju vešu dodaju dve supene kašike sirćeta umesto omekšivača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA