PRVO PA MUŠKO: Evo koju namirnicu treba da jedete pre začeća ako želite da dobijete sina

Naučnici su došli do zaključka da hrana utiče na hromozome i kiselost tela, odnosno i na to da li ćete dobiti dečaka ili devojčicu

  • 0

Nema roditelja koji nije poželeo da utiče na pol svoga deteta. Kako su vremena prolazila, tako su se stvarali mitovi i legende o tome na koje sve načine možete uticati na to.

Bebina kaka otkriva da li će biti pametna kada poraste

Bela buka: Zvuk koji će uspavati svaku bebu

Beba je rođena sa ogromnom kosom i svakog dana joj nekontrolisano raste: Drugi roditelji pozelene čim je vide (FOTO)

Prema novom istraživanju objavljenom u "The Royal Society", ako jedete puno banana ili drugih namirnica bogatih kalijumom, verovatno ćete roditi dečaka. Istraživanje je pratilo 740 Britanki za vreme njihove prve trudnoće i ispostavilo se da je pol zavisio od majčine ishrane pre trudnoće.

Foto-ilustracija: pixabay.com

Majke koje su rodile dečake unosile su više kalijuma, što su naučnici označili kao faktor u određivanju pola. Otkriveno je i da žene koje pre začeća za doručak jedu žitarice, imaju više šanse da rode dečaka.

Ovaj zaključak sličan je istraživanju provedenom na Univerzitetu Oksford objavljenom 2008, a koje je otkrilo da žene koje za doručak jedu žitarice i tokom dana unose više kalorija, imaju veću verovatnoću da dobiju muškog naslednika.

Čak i vrsta hrane može uticati na pol deteta jer deluje na kiselost vaginalne flore. Ako želite devojčicu, jedite hranu bogatu magnezijumom, kalcijumom, kisele namirnice, a izbegavajte banane i krompir.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA