Kako da se odbranite od silovanja: Jedan važan pokret može da vas spasi (VIDEO)

Ako nemate vremena da upišete časove borilačkih veština, obavezno pogledajte ovaj video

  • 4

Svaka druga žena u Srbiji imala je iskustvo nasilja u porodici, a jedna od tri u Evropi doživela je fizičko ili seksualno nasilje, podaci su koje je iznela mreža Žene protiv nasilja Evropa (WAVE).

Moj muž je sveštenik, a ja sam bila njegova seks robinja 40 godina: Silovao me je 7 puta na dan, a naš sin me je dokrajčio! (VIDEO)

Tata me je silovao od treće godine, nekada sam to i želela: Ponovo se srela sa ocem, pa je napisala "Dnevnik incesta" i objavila ga!

Prema podacima beogradskog Incest trauma centra iz 2015, u dve trećine prijavljenih slučajeva seksualnog nasilja nad decom, počinilac je član porodice. Najčešće je to očuh ili biološki otac.

Da biste se odbranile od silovanja, važno je da poznajete osnovne tehnike samoodbrane. Ako nemate vremena da idete na časove borilačkih veština, obavezno pogledajte ovaj video.

Američka glumica i bivša rvačica Iv Tores Garsija pokazala je tehniku odbrane, koja će napadača onemogućiti da seksualno napastvuje žrtvu.

Potrebno je da levom ruku povučete majicu napadača do vrata, upotrebite desnu, a zatim ih ukrstite i stisnete jako. Na taj način ćete prekinuti dotok kiseonika kod silovatelja, što će osujetiti u nameri, a vama dati priliku da pobegnete.

Nadamo se da vam ovo nikada neće zatrebati, ali nije na odmet znati - bićete mnogo sigurnije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorgeous

    15. avgust 2017 | 16:13

    Da da može da pomogne, osim ako je prethodno ne nokautira.

  • Knjaz miloš

    16. avgust 2017 | 12:05

    svaka treba da ima suzavac.... sa sobom to je... najbitnije...

  • Marko

    17. avgust 2017 | 00:55

    A njegova leva ruka u stvarnoj zivotnoj situaciji?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA