≫ 

Šta da radite u slučaju da vas napadne besan pas (VIDEO)

Psi su uglavnom dobroćudna i druželjubiva bića, ali postoje i agresivni i krvoločni, koji želi da vas povrede

  • 8

Bivši pripadnik Mornaričkih Foka, elitne formacije Marinskog korpusa američke vojske, Klint Emerson otkriva šta treba da uradite ako vas napadne pas.

Ženu ujeo njen pas, zamalo joj otkinuo ruku: Pokušala da ga nahrani, a onda je počeo horor

Ako vas ujede pas lutalica, možete da dobijete i do 30.000 dinara

Evo zašto je pitbul najopasniji pas na svetu (VIDEO)

Vrlo je važno da ako dođete u opasnu situaciju ne paničite, izbegavate kontak očima, ne mlatite nekontrolisano rukama i nogama ili bežite, jer će ga to dodatno razljutiti i pojačati agresiju.

Ako vam ovi saveti ne pomognu, a vidite da se sprema najgore, Emerson preporučuje da se suprotstavite psu i pokažete mu ko je alfa mužijak, jer on će vas svakako napasti.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- Koristite košulju, jaknu ili torbicu da mu skrenete pažnju sa vitalnih delova tela. Većina ljudi instiktivno reaguje i stavi ruke ispred kao zaštitu, što je velika greška. Da biste zaštitili glavnu arteriju na šakama, isturite spoljni deo podlaktice ili ruku obmotajte košuljom - objasnio je Emerson.

Ukoliko ste primorani da se branite, jak, snažan udarac u njušku, mogao bi da bude od velike pomoći.

- Najbolje bi bilo da ciljate oči pas, ali one su mala meta u odnosu na njušku. Slaba tačka su mu rebra, zato možete da pokušate i tu da ga udarite - dodao je Emerson.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • samo iskreno

    16. avgust 2017 | 15:38

    Ako ste u mogucnosti penji se na prvi krov automobila.

  • Pero Nikic

    16. avgust 2017 | 12:58

    Bas bi imao vremena da u trenutku napada motam kosulju oko ruke. :)

  • Toma

    16. avgust 2017 | 12:29

    Sve je to lepo bapisano!?Ali u praksi je drugacije!/?Licnim primerom pre dve godine u centru Vracara napao me je pas iz cista mira.Nije bio na povocu niti je imao korpu!?Bilo ih je u coporu oko desetak sa vlasnicima u travnatom parku svi bez povoca!?Isao sam ulicom,odjednom je jurnuo krenuo za vrat brzo sam stavio ruku -nadlakticu ujeo me je kroz trenerku koju je sve unistio.Krvarenje je probilo trenerku.Da ironija bude veca vlasnici supraga je me pogrdnim recima izvredjala i ponizila.A suprug mi je dao lazne podatke gde stanuje.Otisao sam u dom zdravlja primio tetanus i previo ranu.Pa u mup.i Pasterovu.Vec ga je tuzilac osudio.A jos uvek smo na sudu !?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA