≫ 

Svako jutro postavite sebi ova 3 pitanja, ako želite da budete uspešni na poslu

Upravljanje svojim vremenom je ključna stvar da biste bili produktivniji

  • 0

Izgleda da su naše liste obaveza duže svakog dana, svake nedelje i svakog meseca. Imamo puno toga da uradimo, a ne stižemo sve.

Ovo su tri nekonvencionalne navike najuspešnijih lidera

Da li ih imate i vi? Ovo su navike uspešnih ljudi pre osam sati ujutru

Brajan Trejsi, motivacioni govornik, izdvojio je tri pitanja koja sebi treba da postavite svaki dan, kako biste bili produktivniji i pritom dobili na vremenu.

Koje su moje najveće aktivnosti ?

Prvo pitanje je: " Koje su moje aktivnosti najviše vrednosti? " Stavite još jedan način, koje su najveće žabe koje morate da jedete da biste najviše doprineli vašoj organizaciji? Za vašu porodicu? Za vaš život uopšte? Ovo je jedno od najvažnijih pitanja koje sebi možete da postavite i da na njega date odgovor.

Foto: Profimedia

Šta je to što samo ja mogu dobro da uradim, i da se razlika primeti?

"Ovo pitanje je došlo od pokojnog Pitera Drakera, menadžerskog gurua. To je jedno od najvažnijih pitanja za postizanje lične efikasnosti", kaže Trejsi.

"Šta je to što samo ja mogu da uradim dobro, i da se razlika primeti?" To je nešto što jedino vi možete učiniti. Ako to ne učinite, to neće učiniti neko drugi.

Ali, ako to učinite I to dobro, može stvarno napraviti razliku u vašem životu i vašoj karijeri.

Kako da na najbolji način iskoristim svoje vreme ?

"Ovo je suštinsko pitanje upravljanja vremenom", piše Trejsi. Tačno odgovaranje na ovo pitanje je ključ za prevazilaženje odugovlačenja i postizanje visoke produktivnosti.

Svakog sata svakog dana, jedan zadatak predstavlja najvredniji način korištenja vašeg vremena u tom trenutku. Tvoj posao je da sami sebi postavljate ovo pitanje iznova i iznova.

"Što su tačniji vaši odgovori na ova tri pitanja, lakše ćete postaviti jasne prioritete, prevazići odugovlačenje i raditi na onoj aktivnosti koja predstavlja najvredniju upotrebu vašeg vremena," smatra Trejsi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA