≫ 

Prst na kom nosite prsten otkriva kakva ste osoba i šta privlačite u život

Pored toga koji kamen nosite na prstenu, bitno je i na kom prstu ga nosite

  • 0

Prst na kome nosite prsten otkriva mnogo više o vama nego što ste mislili. Tako možete da otkrijete vaš karakter, ali i namere.

Opljačkao preminulu baku, pa odneo nakit u zlataru da ga proda: Prodavačica mu je postavila jedno pitanje i odmah je počeo da beži!

Srpkinje neće da se udaju ako verenički prsten nije skup: A muškarci prodaju burme! (FOTO)

Izgubila je dijamantski verenički prsten. Nakon 13 godina ga je našla, i to na najbesmislenijem mestu! (FOTO)

Domali prst nije rezervisan samo za one u braku ili verene, već se u nekim kulturama smatra simbolom čistote i čuvanja devičanstva za brak. Ako nosite prstenje na različim prstima to može da ukazuje na čitav spektar karakteristika i simbola koji nosite u vama.

Ako nosite prsten na palcu onda ste vi veoma jaka osoba, a posedujete i odlike kao što je dominacija, upornost i tvrdoglavost. Na ovom prstu trebate da nosite poludragi kamen karneol, granit ili rubin.

Foto-ilustracija: Profimedia/Zuma Press - News

Kažiprst otkriva da imate sklonosti ka megalomaniji, a pomalo i histeriji. Imate samopouzdanja, lider ste i veoma ambiciozni, a prisutna je i duhovnost. U nekim kulturama prsten na ovom prstu simbolizuje brak, a za njega je lapis lazuli kristal i plavi topaz.

Srednji prst se smatra najboljim za nošenje prstena, a ukazuje na pouzdanost i dobro donošenje odluka. Prsten na ovom prstu simbolizuje ravnotežu, pravdu, zakon, odgovornost i analiziranje duše. Dobro je na njega staviti prsten sa ružičastim kvarcom, koralom ili akvamarinom.

Domali prst ima glavnu ulogu u ukazivanju na to da li je neko u braku, pred brakom ili je slobodan, a u nekim kulturama simboliše i suzdržavanje od intimnih odnosa do braka. Verovalo se da kroz ovaj prst prolazi nerv koji ide pravo u srce. Savršeno mu pristaju mesečev kamen, žad, safir ili tirkiz uz pomoć kojih simbolizuje odnose, kreativnost i ljubav prema lepoti.

Foto: Pinterest/Sylvia Bilone

Prsten na malom prstu ukazuje na kreativnost i sklonost umetnosti, inteligenciju, komunikaciju, uveravanje i intuiciju. U nekim zemljama su se tokom 19. i 20. veka nosila po dva prstena koja su pokazivala da je osoba u braku jer je jedan bio verenički prsten a drugi burma. S druge strane u nekim zemljama se prsten na ovom prstu povezivao sa organizovanim kriminalom jer su ga tako nosili mafijaši. Nosite na njega mesečev kamen, jantar ili citrin.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA