≫ 

Zašto se ČEŠEMO PO GLAVI kada razmišljamo? RAZLOG JE GENIJALAN!

Da li često uhvatite sebe kako se češkate dok razmišljate?

  • 1

Scena češanja po glavi svima je jako dobro poznata - još od detinjstva i crtaća povezujemo je sa razmišljanjem i razmatranjem sledećeg poteza.

Omiljena boja otkriva kakav će vam život biti

POGLEDAJTE SVOJ MALI PRST - njegova dužina otkriva vrlo važnu stvar o vama

Vrlo često, i sami to radimo kada razmišljamo o stvarima koje je potrebno uraditi ili reći.

Uglavnom je reč o situacijama u kojima je potrebno dobro promisliti pre nego što se odlučimo na neki potez, a češanje po glavi je zapravo automatska reakcija našeg tela.

Ilustracija: Profimedia

Mozak takve situacije tumači kao stresne, a svaki oblik nesvesnog dodirivanja predstavlja pokušaj da sami sebe umirimo i utešimo, objašnjavaju psiholozi.

Automatski gestovi kao što je češanje glave ili masiranje vrata predstavljaju spoljašnji odraz unutrašnjeg stanja čoveka.

Psiholozi smatraju da većina ovih nesvesnih gestova koji uključuju dodirivanje samih sebe predstavljaju želju čoveka da se uteši u trenucima nesigurnosti ili stresa - i na taj način sami sebe zapravo ohrabrujemo kako bismo došli do najboljeg rešenja.

Češanje glave je niz nesvesnih pokreta kojima čoveka pokušava da pomogne sebi da se opusti i smanji količinu stresa, a usmereno je prema glavi jer je upravo ona izvor tog stresa.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • esma

    6. oktobar 2017 | 14:39

    A ja mislim kada mozak oseti konfuziju,umor.a nema veze sa odbranom ili stresom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA