Jednostavan trik: Uklonite miris luka sa ruku, brzo i efikasno

Čuveno pitanje koje sve žene, koje vole da kuvaju, muči. Rešenje je veoma jednostavno i na dohvat ruke vam je, u vašoj kuhinji

  • 3

Luk je jedna od najstarijih namirnica koju su ljudi počeli organizovano da uzgajaju i koje je pronašlo put do svih naših jela na razne načine.

Udarili Srbina u njegov beli luk: Za samo desetak dana drastično skočila cena, i dalje će rasti, trenutno je 500 dinara

Evo kako da eliminišete zadah za 3 minuta! (RECEPT)

Vrlo je snažnog ukusa i mirisa koji, ako se konzumira sirov počinje da dominira nad ostalim ukusima i mirisima u hrani.

Ali iako ga volite, ne želite čitavo vreme da hodate okolo sa mirisom luka na prstima. Ako ga i vi sami osetite zamislite koliko ga tek osećaju drugi.

Nemojte samo naneti kremu preko tog mirisa, jer ćete samo pogoršati stvar.

Foto-iliustracija: Pixabay.com

Luk u sebi sadrži eterična ulja koje koža lako upija, i veoma je teško izvući taj miris. Ako ne želite stalno da vučete taj miris za sobom, postoji nekoliko načina na koje ga možete ukloniti.

Uzmite limun presecite ga na pola i iscedite sok direktno na ruke. Dobro ih istrljajte, a zatim operite sapunom.

Od velike pomoći biće vam i soda bikarbona. Trljanje ruku sa sodom bikarbonom je odličan savet za uklanjanje ovog mirisa.

Uvek se pobrinite da nož bude oštar i da samo sklizne kroz luk. Ako je nož tup, luk će zbog gnječenja ispuštati više soka, pa će vam ruke poprimiti više mirisa, tako da će i njegovo uklanjanje biti teže.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • icarus liberty1

    8. oktobar 2017 | 12:55

    Važno je pojesti taj luk

  • Hhh

    8. oktobar 2017 | 18:20

    Glupost uzmi komad (npr. Noz)metala i istrljaj ruke A mozete na ebay kupiti metalni spun u te svrhe

  • čarls bronson

    9. oktobar 2017 | 04:54

    Luk je u svim izdanjima kralj začina i salata. Za limun sam znao, mada kod nekih vrsta kineskog belog luka slabije pomaže .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA