≫ 

"Puca" vam glava? Možda je zbog punog Meseca! Prema narodnim verovanjima ove stvari morate da izbegnete, a na jednu da se bacite odmah - na seks!

Pun mesec je najintenzivnija mesečeva faza i ima najjači uticaj na naš organizam, ali i na život uopšte

  • 7
Pun mesec nad Petrovaradinom - Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Fotoreporter Tanjuga Jaroslav Pap dobitnik je nagrade - Zlatno pero - koju dodeljuje Društvo novinara Vojvodine. Fotoreporter Tanjuga Jaroslav Pap dobitnik je nagrade - Zlatno pero - koju dodeljuje Društvo novinara Vojvodine.

Pun Mesec koji se očekuje 4. novembra ume često da ovlada našim raspoloženjem. Pa ako ovih dana osećate pojačanu glavobolju, eto vam krivca.

Pun mesec ZAISTA utiče na naše zdravlje - evo i kako tačno!

Mesec ima najjači uticaj kad je u fazi, odnosno kada je mlad ili pun. Sve postaje snažnije na pun mesec.

Prema nekim narodnim verovanjima tokom punog Meseca i dan nakon toga treba izbegavati nesuglasice sa komšijama jer će iz tih svađa proizaći mnogo više nevolja nego inače. Veruje se da ako ste bolesni, ne treba da gledate u pun Mesec, jer ćete time usporiti proces ozdravljenja.

Priča se da se u fazi rastućeg Meseca, brže zaljubljujemo i emocije ključaju, pa je noć punog Meseca idealna za zavođenje i seks. Antičke dame su bile ubeđene da su baš te noći najlepše i najpoželjnije, pa su se za nju posebno pripremale i ulepšavale.

Pun mesec, tzv. uštap, najintenzivnija je mesečeva faza i ima najjači uticaj na naš organizam, ali i na život uopšte. U vreme punog meseca sve poprima drugu dimenziju, naši vidici se šire, osećamo snažnu energiju i navalu hrabrosti.

Foto: Tanjug/AP

Pun mesec je idealan period za promene na poslu, donošenje važnih životnih odluka, sprovođenje planova i ideja u delo.

KAD SU ŽENE RAZDRAŽLJIVE

U vreme punog meseca pokreću se najvažniji poslovi, sklapaju najdugoročniji ugovori i menjaju najbitnije stvari u životu. Žene su u tom periodu emotivnije i razdražljivije nego inače. Brzo planu, lako se rasplaču, sklone su čak i agresiji. Prisutna je i nervna napetost, kao i slaba otpornost na stres.

GLAVOBOLJA, NESANICA, SRČANE TEGOBE

Ni muškarci nisu imuni na uticaj meseca jer on i te kako utiče na njihove emocije, pa su i oni uznemireni više nego inače. Moguće su srčane tegobe, glavobolja, nesanica, a retko i psihičke krize.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ipak, osim ovih loših uticaja, pun mesec ima i dobra dejstva. Upravo tada možete planirati začeće jer je lučenje muških i ženskih hormona za vreme punog meseca pojačano.

Tada smo plodniji i više raspoloženi za seks. Mnoge žene zatrudne upravo u vreme punog meseca.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA