Prašak, tečni deterdžent ili kapsule - evo koji je najbolji izbor za vas i zašto

Domaćice znaju koliko je teško izvući sve fleke od hrane ili trave ako nemaju odgovarajući deterdžent

  • 0

Prašak za veš mora da skida fleke, što mu je glavni zadatak, ali i da čuva boju tkanina, izbeljuje beli veš, ima prijatan miris, dobro pere na niskim temperaturama, bude ekonomičan i ekološki ispravan, da dobro pere u tvrdoj vodi, uklanja kamenac iz vode i čuva veš-mašinu, …

NE BACAJTE NOVAC: Evo kako lako da proverite da li prašak za veš može da opere sve mrlje

KAKO NAJJEFTINIJE KUPITI POLOVNU BELU TEHNIKU: Evo kako da znate da li su dobri šporeti, veš-mašine i frižideri koje iz inostranstva dolaze za male pare

Bacate novac jer koristite previše deterdženta - evo koliko vam ZAISTA treba za čist veš

Kako je moguće da jedan prašak zadovolji sve ove kriterijume? Iskreno, nikako. Najbolje bi bilo da pronađete neki koji zadovoljava više vaših zahteva, a na tržištu postoji mnogo opcija za to.

Postoje tri osnovne vrste deterdženta: praškasti, u tečnom stanju i u kapsulama. Evo koji od njih je najbolji za vaš veš.

Praškasti

Foto-ilustracija: Profimedia/ImageSource

Ova vrsta je najduže na tržištu i mnogi ga koriste iz navike. Još uvek je dominantna vrsta deterdženta na tržištu i najviše mesta zauzima u policama marketa. Veruje se da je jako efikasan kod veoma prljavog veša i najbolji je izbor za tvrdu vodu.

Tečni deterdžent

Mnogi biraju ovu vrstu jer misle da je on mnogo bolji kod ciljanog uklanjanja fleka i često su prilagođeni pranju veša u boji ili crnog veša jer boja mora da se sačuva. Takođe, veruje se da ovi deterdženti čuvaju ne samo boju već i teksturu tkanine i pogodni su za pranje na nižim temperaturama. Oni koji su namenjeni za pranje belog veša su plave boje jer plavi pigment doprinosi beljem izgledu tkanina.

Kapsule

Foto-ilustracija: Profimedia

Prednost kapsula je u doziranju jer tako ne možete da pogrešite i stavite više praška nego što treba u komoru za prašak i time rizikujete pojavu grudvica i taloga koji se teško čisti. Mana je u tome što ovakav izgled kapsula mami decu da se sa njima igraju pa čak i da ih jedu. Zbog toga se savetuje da ovakav deterdžent držite van domašaja dece. Najbolje ćete iskoristiti moć kapsule ako je ubacite u mašinu pre nego stavite veš jer će ona tako imati najveći učinak.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA