≫ 

Evo koliko rupa slamčica zaista ima - i ne, nisu dve

Poslednjih dana Internet je poludeo za odgovorom na ovo pitanje

  • 4

Možda nikada nismo ni pomislili na to koliko rupa ima slamčica, ali kada jednom počnemo o tome da razmišljamo ne možemo da prestanemo dok ne dođemo do odgovora.

Jednostavan trik: Kako da umutite nes kafu za par sekundi, a nemate mikser? (FOTO)

Mnogi smatraju da znaju pravi i tačan odgovor na ovo pitanje. Jedni tvrde da ima samo jednu, neki dve, a postoje i oni koji se zalažu da je tačan odgovor – nijednu!

Prema Oksfordskom rečnuku pojmova, rupa se definiše kao prazan prostor u nekom telu ili površini. Takođe, definiše se i kao prolaz kroz nešto, što potkrepljuje sumnje da slamčica ima jednu rupu.

Da li se to što je rupa u slamčici duboka razlog da se smatra da zapravo postoje dve rupe? Ovo je pojasnio jedan korisnik koji je sličnu logiku primenio i na kolutu toalet papira, piše The Sun. On je istakao da je to samo rupa sa dva otvora.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Muslin

    24. novembar 2017 | 14:59

    Razika izmedju rupe i otvora je velika to smo ucili u skoli u petom razredu kad je postojala skola a u cemu je razlika otvor nema dno a rupa ima kad kopate u zemlji da li dobijete otvor ili rupu znaci da tu na slamcici nema rupe

  • Pera

    24. novembar 2017 | 15:01

    Slamcica ili po srpski cevcica.. Sama rec kaze sta je.. To je cev kroz koju je provucena rupa..

  • qwerty

    24. novembar 2017 | 21:43

    Jedna rupa, dva otvora

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA