Najlakši način da proverite da li će vam zimske gume trajati celu zimu ili morate da kupite nove

Sada je poslednji trenutak da proverite koliko su vam gume na kolima bezbedne

  • 9
Guma, gume Foto: Pixabay.com

Ako niste sigurni u kakvom su vam stanju zimske gume na automobilu, ovaj trik će vam otkriti da li su dovoljno dobre da izdrže celu zimu koja je pred nama.

Najlakši način da proverite u kakvom su vam stanju zimske gume i otkrijete da li će uspeti da izdrže celu zimu, jeste da obratite pažnju na brazde na njoj.

Foto: Profimedia

Ako je dubina brazdi na gumu manje od 4.8 milimetara pre početka zime, postoje velike šanse da gume neće izdržati celu zimu i pređu (otprilike) 10.000 kilometara.

Zimske ili gume za sva godišnja doba - evo koje su ZAISTA bolje!

Stručnjaci savetuju one koji planiraju da razvuku životni vek gume još koji mesec kako bi sačuvali novac da na taj način mogu da ugroze svoj život, ali i život drugih učesnika u saobraćaju - što je znatno viša cena od one koju bi morali da izdvoje za nove zimske gume.

Važno je napomenuti da se sve gume ne troše podjednako. Gume za sneg generalno traju duže od modela dizajniranih za vožnju po ledu, a veliku ulogu igra i njihov kvalitet.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ww

    13. decembar 2017 | 14:27

    Zasto se posle svakog texta pisac clanka ne potpise ispod pa da znamo ko nam daje ove pametne savete .

  • Dr. za rock and roll

    13. decembar 2017 | 14:17

    U svedsloj 3mm kod nas 4,8. U svedskoj se puni pun rezervoar svaki pet dan , kod nas svaki 5 mesec. Nece izdrzsti ni sa trqkotorskom brazdom

  • Stoparac PN.

    13. decembar 2017 | 23:17

    Čist marketing,više oni brinu za našu bezbednost nego mi! Pojačajte standard i biće novih guma na novijim i sigurnijim automobilima!😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA