• 0

DANAS JE ZIMSKA KRATKODNEVICA: Ispoštujte ove rituale i život će vam se preokrenuti u 2018.

Zimska kratkodnevica može mnogo da utiče na to kakav će vaš život biti u narednih godinu dana ako ispoštujete ove drevne rituale

  • 0

Do ovogodišnje zimske kratkodnevice ostalo nam je jako malo, zato se pripremite na najbolji mogući način ne biste li promenili tok sreće i usmerili je ka vašem životu.

U četvrtak 21. 12. 2017. u 16 sati i 28 minuta Sunce će dosegnuti najnižu tačku na nebu i daće nam najmanje svetla u godini. Taj dan ima snažno duhovno značenje i posebnu energiju nakon čega ništa više neće biti isto. 

Ovo se na nebu nije desilo 350 godina - i zbog toga će 21. decembar biti najgori dan u godini

Rituali vezani za ovaj dan su nešto što predstavlja godišnju praksu i nisu ništa drugačiji i čudniji od kićenja kuće za novogodišnje praznike. Svako od nas je sam na putu zimske kratkodnevice i ono što odlučimo da uradimo ili ne uradimo samo će uticati na našu sudbinu.

Ovo su samo neki od rituala koje ćete moći da isprobate i prenesete dalje na vašu decu i unuke.

Napravite venac

Foto: Pixabay

Ovo je klasičan način da proslavite zimu. Možete da kanališete vašu unutrašnju zimsku boginju i pokažete koliko ste kreativni. Odite u neku radnju koja prodaje sitnice i kupite drveni venac i ukrase. Možete ga ukrasiti lišćem, cvećem, iglicama bora. Prošetajte od radnje do obližnjeg parka i pokupite par šišarki i divlje kestenje.

Poklonite nekome nešto

Foto: Pixabay

U tradiciji dugoj na hiljade godina, porodice su razmenjivale međusobno poklone na dan zimske kraktodnevice. Ovo je idealno vreme da pozovete kod sebe par najbližih prijatelja i iznenadite ih poklonima koje ste sami napravili i priredite kućnu žurku za vas, piše Elite daily. Ovogodišnja kratkodnevica biće jako mračna, a dan sam po sebi loš pa ga iskoristite za izležavanje i odmor sa prijateljima.

Uživajte u promenama u prirodi

Foto: Pixabay

Svaki dan kratkodnevice je dan za komunikaciju sa prirodom, s obzirom da ona označava veliku promenu u samoj prirodi. Uživanje u prirodi i njenom novom sjaju je pravi način da proslavite zimu. Kako je zima teško vreme za životinje koje nemaju dom, potrudite se da obezbedite neku hranu za njih ukoliko ste u mogućnosti. Bilo da se radi o napuštenim psima i mačkama, ili pticama, vaš doprinos će izazvati odjaj u kosmosu koji vam neće ostati dužan.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima