Sve vreme bacate proklijali krompir kao da nije dobar i tako pravite veliku grešku
Umesto da se rešite proklijalog krompira tako što ćete ga baciti, bolje se zaustavite i razlislite da ga ipak upotrebite.
Luna pričala o ispuštanju gasova, pa se zanela i otkrila previše o svojim problemima (VIDEO)
Naučnici iz oblasti hrane sa Univerziteta Linkoln dokazali su da su proklijali krompiri podjednako jestiv i zdravi kao i obični. Sve što trebate da uradite jeste da odsečete proklijale delove i krompir će imati uobičajeni ukus.
Godišnje se u Britaniji pojede 730.000 tona krompira za koji se potroši 230 miliona funti. Postoje 50:50 odsto šansi da će krompir da proklija nakon desetak dana.

Kupci često odustaju od krompira koji je nejednakog i neobičnog oblika ili je proklijao. Ali, to što je proklijao ne utiče na njegov ukus. Čak i kada krompir vremenom omekša i postane sunđerast, još uvek je jestiv ali može da ima malo drugačiji ukus.
-Mnogo krompira mi gubimo u samom procesu ljuštenja. Mnogi odustaju od kupovine krompira za koji vide da je proklijao umesto da uštede malo novca i kupe ga. Treba još istraživanja i dokazivanja u ovoj oblasti kako bismo sve razumeli, rekao je doktor Kris Bišop sa ovog univerziteta.
(Telegraf.rs/.dailymail.co.uk)
Video: Poslušajte video poruku vatrogasca Spasojevića za Prvi maj
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Crni bombarder
Krompir je mnogo zdrav
Podelite komentar