Komentari

  • M.K.

    6. januar 2018 | 15:17

    zanimljivo da i regionalno postoji razlike od grada do grada ja u cesnicu samo stavim novcic dok se u nekim krajevima (videla sam) stavlja i parce badnjaka , zrno kukuruza ili pasulj srecan badnji dan zelim .

  • Topola

    6. januar 2018 | 13:42

    Česnica se lomi za Božić (u nju se ubacuje novčić), lome je svi ukućani!

  • Mimi

    6. januar 2018 | 13:07

    Kod nas se česnica pravi od presnog testa. Presno testo je bez kvasno testo.

  • dragana

    6. januar 2018 | 11:42

    Česnica se mesi na Božic i od projinog brašna je.

    • 6. januar 2018 | 12:44

      TB

      @dragana

      Česnicu lomi polaznik na Božić ujutru

    • 6. januar 2018 | 14:31

      Страхиња

      @dragana

      Чесница од пројиног брашна се спрема за Бадње вече, зато је посна. Иначе зависи од тога где живите. Негде се спрема за Божић, а негде за Бадње вече. Моји стари су некада спремали посну и ломили за Бадње вече, после службе и паљења бадњака у порти цркве стиже Божић, тако и ми данас радимо.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA