7 načina kako da uštedite novac prilikom odlaska u kupovinu

Nabavka zna da bude jako stresna jer nam se od same pomisli da ćemo trošiti novac diže kosa na glavi

  • 2

Odlazak u nabavku je obavezan ukoliko imate porodicu, pa i ako živite sami jer kad tad mora da se jede, ali ima načina i da kupite sve što vam treba i pr tom uštedite.

Tamara je provela ceo jedan dan sa svojim dekom Vlajkom, a kada vidite njen video - odmah ćete pozvati svoje najdraže (VIDEO)

Kako ne biste ispraznili vaš novčanik, uz pomoć ovih 7 načina obavite kupovinu u okviru vašeg budžeta.

1. Kupujte na veliko

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Može da vam se učini kako zapravo ne štedite novac već ga više trošite, ali kupovina na veliko je zapravo mnogo jeftinija. Kupovinom velikih pakovanja mnogo ćete uštedeti jer manja pakovanja obično mnogo više koštaju. Samo pazite da proizvod upotrebite do roka naznačenog na ambalaži.

2. Napravite listu pre odlaska u kupovinu

Ako odete u prodavnicu sa spiskom manje su verovatnoće da ćete kupiti još bešto i tako potrošiti dodatni novac. Napišite šta vam sve treba i držite se toga.

3. Kupujte trgovačke marke

Ovi brendovi su obično jeftiniji od poznatih i radi se o proizvodima istog kvaliteta, a jedina je razlika što kupovinom štedite novac.

4. Ne kupujte namirnice koje su već narezane

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy, Pixabay

Već pripremljeno voće i povrće se čine kao odlična ideja, ali će ovakva opcija uvek skuplje da nas košta.

5. Unapred planirajte obroke

Ovo će vam pored novca uštedeti i vreme. Ako znate šta će vam tačno biti na nedeljnom meniju možete da izbegnete nepotrebne troškove i prilikom kupovine uporedite cene namirnica koje su vam potrebne.

6. Izbegavajte kupovinu sitnica na kasi

Svima je teško da odole pakovanju bombona i žvaka na kasi dok čekaju da dođu na red da plate račun. Ove sitnice mogu samo dodatno da vam povećaju račun, a bez njih će vam život biti isti kao i sa njima.

Printskrin: Youtube/Amazon

7. Nemojte da kupujete flaširanu vodu

Ne samo da je plastika štetna po zdravlje već je ova voda i jako skupa. Voda iz česme ne košta ništa, a kod nas je ona bezbedna za piće.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Demi

    20. januar 2018 | 23:55

    Nikad mi nisu bili jasni ljudi koji kupuju flaširanu vodu i bacaju pare! Ej, kupovati vodu! Ko im garantuje da u flašama nije ista česmuša koju imaju i kući!! Ali verovatno je i to postala stvar prestiža!

  • Obilic

    20. januar 2018 | 21:34

    JEDINO AKO ZAZMURI PRODAVAC

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA