≫ 

Mesto na kom ste u prodavnici kupili voće i povrće otkriva kako da sprečite njegovo kvarenje

Čak i savršeno isplanirani obroci mogu da propadnu usled promene vaših planova

  • 0

Kupili ste sve sastojke, iseckali ih i spremili u frižider do kuvanja, a onda su vas obaveze sprečile da se posvetite spremanju obroka i – hrana se pokvarila.

Želite da uštedite pare? Obavezno slikajte vaš frižider pre odlaska u kupovinu

Mnogo ljudi se žali da im hrana propada zato što ne stignu na vreme da je upotrebe ili je ne čuvaju na adekvatan način. Neki od "najgorih" proizvoda kojima je teško sačuvati svežinu su paradajz i proizvodi sa kratkim rokom upotrebe.

Printskrin: youtube/J. Kenji López-Alt

Možemo vam sastaviti listu gde šta trebate da držite kada donesete namirnice kući iz prodavnice, ali odgovor je upravo pred vama. U prodavnici. Sigurno ste primetili da u koji god market da odete namirnice su složene skoro na identičan način. Tačno znate šta ćete pronaći u odeljku gde su frižideri i zamrzivači, šta u rafovima, a šta u gajbi i odeljenju pijace.

Upravo tako složite i namirnice kada ih donesete kući. Složite zeleniš, šargarepu i začine u frizider, dok krompir, luk, citruse i paradajz ostavite na sobnoj temperaturi. Luk i citrus mogu da se čuvaju i u frižideru ako imate mesta gde da ih odložite, ali ako imate ograničen prostor nemojte se opterećivati.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA