Kineska nova godina: Ove biljke morate da imate u vašem domu ako želite da privučete sreću, ljubav i bogatstvo

Proslavom Kineske nove godine počinje godina Psa koju su neki jedva dočekali

  • 3

Mnogi običaji koji se odnose na Kinesku novu godinu imaju veze sa privlačenjem sreće i uspeha u novoj godini i neki od njih su veoma važni u kineskoj kulturi.

Otkrijte koji ste znak u Kineskom horoskopu i kada počinje godina Psa

U to se ubraja sve od hrane i pića pa sve do dekoracije u kojoj biljke nisu izuzetak. Kao što su ruže simbol ljubavi na Dan zaljubljenih tako druge biljke i cveće simbolišu bogatstvo i zdravlje prema kineskoj tradiciji. Ovo je neko od cveća koje trebate da imate u domu kako bi vas pratila sreća i uspeh na svim poljima.

Božur

Foto: Pixabay.com

Ovaj cvet se smatra nacionalnim cvetom Kine jer su veoma popularni iako nisu dizajnirani da budu takvi. On je poznat i kao cvet bogatstva, pa zbog toga simboliše prosperitet.

Hrizantema

Asociraju na dugotrajnost i često ih nalazimo kao motiv u kineskoj umetnosti. Zbog toga je nepogrešiv poklon starijim ljudima. Zbog zlatne boje ovog cveta mogu da simbolišu i bogatstvo.

Žuti zimski cvet

Ovaj cvet se pojavljuje zimi pre nego grm olista i ima specifičan miris. Povezan je sa oporavkom i brzim isceljenjem, a popularan je u ovo doba zbog svog mirisa.

Macina vrba

Foto: Pixabay.com

Simbol je rasta, napretka i razvoja. Povezana je sa bogatstvom jer je u Kini poznata i kao srebrna vrba koja insinuira na srebrne novčiće.

Srećni bambus

Ovo u stvari uopšte nije bambus ali je veoma važan u feng šuiju jer je simbol sreće koju priziva gde god da ga ima. Bitno je da obratite pažnju na to koliko stabljika ovog bambusa imate. Dve su simbol ljubavi, tri donose sreću i napredak u poslu.

Drvo novca

Foto: Pixabay.com

Krasula ovata smatra se drvetom novca jer njegovi listovi podsećaju na novčiće i žad koji je veoma cenjen u kineskoj kulturi. Poznato je i pod drugim nazivom – žad biljka.

Cvet breskve

On simboliše ljubav i romansu i često ga samci imaju u domu kako bi privukli ljubav i sreću u tom polju života, piše metro.co.uk. Kako su breskve takođe simbol dugovečnosti, to značenje se pridaje i njihovom cvetu.

Daljinac

(M.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA