Sastavni deo vašeg života - čaj

Čaj je užitak koji ljudi svakodnevno konzumiraju na svim stranama sveta

  • 0

Topli ili hladni napitak raznovrsnog ukusa uz koji se opuštamo i koji nam daje snagu iz dana u dan. Danas je ispijanje čaja postao trend i kultura življenja.

Čaj je tradicija, hedonizam, uživanje, trenuci sreće. Budi nam sva čula, usporava i vreme i misli, samoću čini udobnom, a druženje još prijatnijim. U Srbiju je stigao krajem 19. veka. Isprva je bio privilegija pripadnika viših krugova. Posluživao se u servisima od srebra i najfinijeg porcelana, a čajanke su zahtevale određenu garderobu i birane teme za razgovor. Svet čaja je bogat, aromatičan i mirišljav.

Foto: Promo

Za ritual pripremanja čaja, važno je kako se osećate. Izaberite čaj koji volite, a uvek je zanimljivo otkrivati nove ukuse. Čaj se pije umereno topao ili hladan i u malim gutljajima. On spaja ljude širom sveta. Jednostavno, čini nas srećnima! Čaj ima moć smirivanja. Prema poslednjim istraživanjima, ispitanici koji su popili čaj pre spavanja, potvrdili su da su se osećali bolje, da su lakše zaspali i još kvalitetnije spavali. Poznato je da ima veoma umirujuće dejstvo, te da potpomaže putovanje ka lepim snovima. Pijući ovaj napitak, izdržljiviji smo tokom fizičkih aktivnosti. Topli ili ledeni napitak raznovrsnog ukusa uz koji se opuštamo i koji nam daje snagu iz dana u dan.

Foto: Promo

Prema nekim receptima čaj je savršena fuzija čaja, voća i aromatičnog bilja. Upravo jedna takva fuzija stiže u novom ledenom čaju Fuzetea koji dolazi u četiri sjajna ukusa: crni čaj breskva-hibiskus, crni čaj šumsko voće, zeleni čaj mango-kamilica i zeleni čaj limun-limunska trava. Pronađite par trenutaka u danu samo za sebe i uživajte u neponovljivoj kombinaciji ukusa novog ledenog čaja.

Foto: Promo

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA