≫ 

Najjeftiniji trik za hrskavu piletinu - a treba vam samo fen za kosu

Pratioci popularne kulinarske emisije su ostali bez teksta kada im je kuvarica objasnila zašto korsiti fen za pravljenje hrane

  • 0

Na Tviteru se obično pojavljuju skupi i nepristupačni recepti za pripremu hrane koja izgleda božanski, ali blogerka i popularni kuvar Helen Rosner nedavno je otkrila svoju "jeftinu tajnu".

Ovo je ubedljivo najbolji recept za sreću: U životu treba brinuti samo o ove 2 stvari

Helen je na svom Tviter profilu objavila fotografiju na kojoj fenom duva u pile, uz fotografiju je pisalo:

Kad se super modeli udaju - pogledajte kakve venčanice su najlepše žene na svetu nosile na svojoj svadbi (FOTO)

- Srećan vam ovaj snežni dan, fenom duvam u pile da bih odstranila sve ostatke vlage i da bi ga dobro osušila. Tako se povećava hrskavost piletine tokom pečenja. - kaže Helen. Samo za ovaj post Helen je imala više od 1.600 lajkova i 100 komentara.

 

Helen je podelila ceo recept za pripremu piletine, ali je fanove najviše zanimala prva faza njenog procesa, odnosno, upotreba fena za kosu.

- Bilo da spremate piletinu, pačetinu ili ribu, cilj je da izvučete što više vlage možete, profesionalni kuvari koriste velike aparate i mašine za to, ali u običnoj kućnoj kuhinji, dobro će vam poslužiti i fen za kosu. - kaže Helen.

Foto: Pixabay.com

Profesionalni sušači za meso mogu biti jako skupi, ali na svu sreću svi već imamo fenove u  kući. Ovaj koncept nije ništa novo, još 1970. godine ga je koristila profesionalna i slavna kuvarica Marsela Hazan.

Za ovakav način sušenja piletine možete da koristite bilo koji fen, samo treba da imate na umu da kada ga prvi put usmerite ka piletini, možete da osetite jako čudan miris. Osim toga, dobro osušena piletina će se brže ispeći.

Daljinac

(Telegraf.rs / news.com.au)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA